Spinaziesalade met zongedroogde tomaatje

Summertime Picknick of BBQ bijgerecht

Spinaziesalade met zongedroogde tomaatjeDeze simpel te maken salade is een musthave als bijgerecht bij een BBQ op de camping, strand, park of thuis.





Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100 g spinazie
  • 35 g zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel aceto balsam
  • ½ tl honing 
  • zout, versgemalen peper
  • 15 g pijnboompitten
  • 15 g sesamzaad

Vegacademy Kooktip van Melanie:

Lekker bij deze salade zijn groentespiesjes en (gebakken) aardappeltjes, maar je kunt eindeloos varieren met kleine hapjes!

Ingredienten Groentespiesjes:
  • 1 courgette 
  • 1 aubergine
  • sjalotjes
  • knoflook
  • vegastukjes
  • champigons

Snij de ingredienten in grove stukken, rijg aan aan een (houten) spies, besprenkel met olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe.

Enjoy the summer outside!

ps. denk aan het milieu, als je een 'wegwerp bbq' gebruikt, kun je deze een volgende keer hergebruiken!

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Spinazie wassen en goed drogen
Zongedroogde tomaten in kleine reepjes snijden (olie opvangen voor de dressing)
Olie van de tomaatjes evt. aanvullen met olijfolie.
Vermeng olie, aceto balsamico, honing, zout en peper.
Rooster de pijnboompitten en het sesamzaad in een droge pan.
Doe de spinazie in een schaal verdeel de dressing erover en tot slot de nog warme pijnboompitten en sesamzaadjes.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Fotografie: Melanie Wagner
www.icaramelworld.tumblr.com

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.