Stroganoff van champignon en seitan

Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2014

Stroganoff van champignon en seitanEen heerlijk stoofpotje op basis van seitan en champignons. Lekker met wat rijst.
Deze stroganoff was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2014.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr. kastanjechampignons    
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 150 gr. seitan of vegetarische roerbakstukjes of reepjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheutje soja room
  • 2 dl. groentebouillon (of 1 om 1 groentebouillon/rijstemelk)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Maak de knoflook schoon. Snij de uien in kleine stukjes en de champignon in vieren.
Verwarm de margarine en fruit hierin de stukjes ui en het geperste teentje knoflook.
Snij de seitan in stukjes en bak deze een paar minuten mee. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak ze kort mee. Roer er het paprikapoeder en de tomatenpuree door en bak dit 1 minuut mee.
Giet de groentebouillon er bij en breng dit aan de kook.
Laat de Stroganoff een paar minuten pruttelen. Roer er de soja room door en breng de Stroganoff op maak met wat peper.
Styling & fotografie: Lisanne Koopmans
 

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.