Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Stroganoff van champignon en seitan

Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2014

Stroganoff van champignon en seitanEen heerlijk stoofpotje op basis van seitan en champignons. Lekker met wat rijst.
Deze stroganoff was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2014.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr. kastanjechampignons    
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 150 gr. seitan of vegetarische roerbakstukjes of reepjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheutje soja room
  • 2 dl. groentebouillon (of 1 om 1 groentebouillon/rijstemelk)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Maak de knoflook schoon. Snij de uien in kleine stukjes en de champignon in vieren.
Verwarm de margarine en fruit hierin de stukjes ui en het geperste teentje knoflook.
Snij de seitan in stukjes en bak deze een paar minuten mee. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak ze kort mee. Roer er het paprikapoeder en de tomatenpuree door en bak dit 1 minuut mee.
Giet de groentebouillon er bij en breng dit aan de kook.
Laat de Stroganoff een paar minuten pruttelen. Roer er de soja room door en breng de Stroganoff op maak met wat peper.
Styling & fotografie: Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.wordpress.com
instagram.com/kijkomtezien/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!