Super SpruitjesSalade
Vegacademy variatie: Verfijnde koolsalade
Een super simpele salade die is ontstaan doordat ik erg hou van de afzonderlijke onderdelen en omdat ik de ingrediënten altijd in huis heb. Ik maak ‘m regelmatig in de herfst en de winter, meestal als lunch, maar soms ook als laat ontbijt of als beloning na het sporten."
Enjoy & Do Good! Foodinspirator Jacinta
Vervang de spruitjes door witte kool of de halve spitskool die je over hebt van de Snelle Maandag Minestrone (recept staat in Jacinta's kookboek De Snelle Vegetariër). Snijd de kool in ragfijne reepjes. Dit gaat het snelst met een goede rasp. Volg verder recept.
Enjoy & Do Good! Foodinspirator Jacinta
Vervang de spruitjes door witte kool of de halve spitskool die je over hebt van de Snelle Maandag Minestrone (recept staat in Jacinta's kookboek De Snelle Vegetariër). Snijd de kool in ragfijne reepjes. Dit gaat het snelst met een goede rasp. Volg verder recept.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 eetl. gojibessen
- 250 gr spruitjes
- 80 gr zwarte olijven zonder pit
- 3 eetl. gepelde pistachenootjes of walnoten
- 3 eetl. olijfolie
- 3 eetl. walnoot- of andere notenolie
- 2 eetl. witte wijnazijn of witte balsamico-azijn
- 1 theel. Dijon-mosterd
- 1 eetl. goede kwaliteit bosvruchten- of frambozenconfiture
- 1/2 teentje knoflook uit de knijper
- zeezout en vierseizoenen-peper uit de molen
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Doe de gojibessen in een kommetje, overgiet ze met heet water en laat even staan. Kook de spruitjes in een laagje water in een paar minuten beetgaar, giet af en spoel na met koud stromend water. Laat goed uitlekken en doe in een slakom of diepe schaal.Klop in een ander kommetje alle ingrediënten voor de vinaigrette even goed door. Giet het water van de gojibessen af en strooi de bessen, olijven en pistachenootjes over de spruitjes. Giet de vinaigrette erover en serveer de salade lauwwarm.
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram
Kijk ook eens naar
- Raapstelensalade met grapefruit
- Posteleinsalade
- Terrine van Ratatouille
- Gezonde eiwitrijke maaltijdsalade
- Jacinta's salade met watermeloen en feta
- Salade van witte kool, wortelen en appel
- Salade van zoete ui, sinaasappel en avocado
- Spinaziesalade met zongedroogde tomaatje
- Zomerse salsa van avocado tomaat en mango
- Quinoa met venkel en witlof
- Quinoa salade
- Salade met chocola en geitenkaas
- Eiwitrijke pannenkoek met bosbiet en dille-gember
- Romige Nasi
- Aubergine kokoscurry met teriyakisaus
- Spelt of andere granensalade
- Oranje salade
- Salade met quinoa, amandel en munt
- Freekehsalade
- Worstrolletjes gevuld met zuurkool
- Membrillo Quiche
- Heerlijke salade met warme gemengde bonen
- Salade van zeewierspaghetti met sesam-tahindressing
- Colour the World Rainbow
- Unicorn Bowl
- Frisse lentebouillon met Chinese kool
- Snelle Kikkererwten Salade
- Arancini met romige spinazie
- Azteekse Bowl
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Gratin van pompoengnocchi met roquefort
- Thaise salade van papaja en wortel
- Gegrilde roodlof met spelt en granaatappel
- Heerlijke quinoa-salade met eetbare wilde planten-en-bloemen
- Oesterzwam-Shoarma
- Yoghurtbowl met harissakikkererwten + kakisalade
- LenteBurger
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Goed Gevulde Wraps
- Het AVG'tje
- Uiensoep met tijmdeegdakje
- Azteekse bowl van Copper branch
- Cowboy Beans
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.