Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Super spruitjessalade

Vegacademy variatie: Verfijnde koolsalade

Super spruitjessaladeEen super simpele salade die is ontstaan doordat ik erg hou van de afzonderlijke onderdelen en omdat ik de ingrediënten altijd in huis heb. Ik maak ‘m regelmatig in de herfst en de winter, meestal als lunch, maar soms ook als laat ontbijt of als beloning na het sporten."
Enjoy & Do Good! Foodinspirator Jacinta

Vervang de spruitjes door witte kool of de halve spitskool die je over hebt van de Snelle Maandag Minestrone (recept staat in Jacinta's kookboek De Snelle Vegetariër). Snijd de kool in ragfijne reepjes. Dit gaat het snelst met een goede rasp. Volg verder recept.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 eetl. gojibessen
  • 250 gr spruitjes
  • 80 gr zwarte olijven zonder pit
  • 3 eetl. gepelde pistachenootjes of walnoten
vinaigrette:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. walnoot- of andere notenolie
  • 2 eetl. witte wijnazijn of witte balsamico-azijn
  • 1 theel. Dijon-mosterd
  • 1 eetl. goede kwaliteit bosvruchten- of frambozenconfiture
  • 1/2 teentje knoflook uit de knijper
  • zeezout en vierseizoenen-peper uit de molen

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Doe de gojibessen in een kommetje, overgiet ze met heet water en laat even staan. Kook de spruitjes in een laagje water in een paar minuten beetgaar, giet af en spoel na met koud stromend water. Laat goed uitlekken en doe in een slakom of diepe schaal.

Klop in een ander kommetje alle ingrediënten voor de vinaigrette even goed door. Giet het water van de gojibessen af en strooi de bessen, olijven en pistachenootjes over de spruitjes. Giet de vinaigrette erover en serveer de salade lauwwarm.
 
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek, schrijft happy healthy kookboeken en is foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer smoothies in kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar 2014 >> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Styling & fotografie gerecht: Melanie Wagner
www.icaramelworld.tumblr.com
en
@icaramelworld op Instagram
@hellowagner op Twitter



Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!