Tagliatelle van courgette en wortels met notensaus

Tagliatelle van courgette en wortels met notensaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

Notensaus:
  • 100 gram gemengde noten
  • 30 g zonnebloempitten
  • 10 g chiazaad
  • 10 g sesamzaad
  • 60 ml olijfolie
  • 20 g citroensap
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 tl marjoraan
  • 4 g peterselie
  • snufje zout en peper

Voor de garnering
  • handje pistachenoten
  • extra zongedroogde tomaten

Overige:
  • 1 courgette
  • 2 winterwortel
  • zout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Maak eerst de notensaus:
Snijd de 5 zongedroogde tomaten in kleine stukken. Mix alle ingrediënten in een keukenmachine, blender of met een staafmixer tot een vrij dikke saus. Breng goed op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra citroensap.

Was de courgette en maak de winterwortel schoon. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf zowel de courgette als de winterwortel in lange slierten. Breng een grote pan met water aan de kook voeg wat zout toe. Laat beide groenten hierin 1 – 2 minuten beetgaar koken.
Giet door een zeef af en laat even schrikken onder de koude kraan.

Serveer de groentetagliatelle met de saus en serveer met wat extra gehakte peterselie, een handje pistachenoten en wat extra zongedroogde tomaten (fijngesneden).

Variatietip Vegacademy:
De notensaus is een stevige dikke saus.Wil je liever een dunnere notensaus? Gebruik dan een dubbele hoeveelheid olie en citroensap.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Styling & fotografie Lisanne Koopmans
http://www.kijkomtezien.wordpress.com

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!