Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Tandori aardappels met kruidenyoghurt

De Indiase keuken: zo veel groenten, zo veel kruiden en specerijen – en je hebt er niet veel voor nodig. Nou ja, natuurlijk wel veel groenten en een goed gevulde la met kruiden en specerijen. Heb jij dat nou ook? Al die mysterieuze potjes met rijke kleuren, poeders, zaadjes, geuren... Ze roepen gewoon: eet mij, doe iets met mij! Ha, en ik zeg altijd dat ik kook zonder pakjes, zakjes en potjes. Maar dan heb ik het natuurlijk niet over mijn kruidenpotjes. Groenten, kruiden en specerijen bevatten alles wat we nodig hebben. Vlees, vis, zuivel, tarwe, mais, suiker zijn in vergelijking hiermee saai wat betreft de voedingswaarde en qua smaak zijn ze natuurlijk ook niet in de run voor de hoofdprijs.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 kleine aardappels of 2 zoete aardappels
  • beetje boter
  • zout
Marinade:
  • 150 ml yoghurt
  • 2 tl komijn
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl koriander, gemalen
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 teen knoflook
  • 7 g gember, vers
  • 2 el olie
  • 1-2 el citroensap
  • 1-2 tl zout
Vulling:
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • zout, peper
  • handje koriander, vers
  • ½ ui
  • ½ Spaanse peper
  • handje cranberry’s of rozijnen
  • evt. 2-3 el melk

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.

Schil de aardappels, halveer ze en snijd van elke aardappel aan de bolle kant een beetje af. Op deze manier blijven de aardappels straks gemakkelijker op de bakplaat staan. Kook de aardappels gedurende ca. 8 minuten halfgaar.

Maak de marinade in een ruime kom en voeg de afgegoten, nog warme aardappels toe. Laat tenminste 30 minuten marineren.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en begin met het bereiden van de vulling.

Haal de aardappels uit de marinade en plaats ze met het snijvlak naar boven op een van bakpapier voorzien bakblik. Bak gedurende 20-25 minuten of totdat de marinade mooi om de aardappel heen sluit. Draai de aardappels om en plaats ze vervolgens evt. iets hoger in de oven. Bak nog eens zo’n 10 minuten totdat de aardappels helemaal gaar zijn en een soort korst hebben.

Smelt de boter in een kleine pan en bestrijk de aardappels hiermee. Zet de aardappels op een mooi bord en plaats op elke aardappel op het grote snijvlak een ruime eetlepel van het yoghurt mengsel.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!