Terrine van Ratatouille

Terrine van Ratatouille

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 bosuien
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 3 tomaten
  • handje basilicum, vers
  • 4 eieren
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden 
  • Zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verwarm de oven op 180 °C en bekleed een cakevorm met bakpapier. Snijd de bosui in stukken van 4 cm. Snijd de courgettes en aubergine in lange plakken en de paprika in lange dunne repen. Verhit de olie in een pan en bak in delen de bosui, courgettes, aubergine en paprika beetgaar.

Vul de vorm met de helft van de courgette en aubergine. Plaats daarop een laag van bosui, paprika, tomaat en basilicum en doe daar weer een laag van courgettes en aubergine op. Klop de eieren los met de fijn gesneden knoflook, kruiden en zout en peper. Schenk dit over de groenten. Zet de vorm in een braadslee en schenk er kokend water bij tot hij half in het water staat. Bak in ca. 50 minuten gaar. Laat de terrine iets afkoelen en stort hem op een platte schaal. Verwijder het bakpapier en snijd de terrine in plakken. Smaakt lekker met een frisse salade en bijvoorbeeld gebakken aardappelen.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/.

Foto en styling: Lisanne Koopmans, Instagram: @kijkomtezien

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.