Thaise Tempé koekjes

Lekkere Thaise Tempé koekjes.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor 2 personen:
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • halve Spaanse peper
  • een stukje gember (2 cm)
  • 200 gram tempé
  • halve eetlepel limoensap
  • 1 theelepel suiker
  • bloem
  • zout
  • 1,5 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Maak de sjalot en de knoflook schoon. Verwijder van het citroengras het buitenste stugge blad. Haal de pitjes uit de peper. Schil het stukje gember.
Pureer de sjalot, de knoflook, het citroengras, de peper en de gember met een staafmixer of in de keukenmachine.
Breek de tempé in stukken en doe ze bij het mengsel. Voeg het limoensap en de suiker toe en pureer dit met elkaar. Voeg eventueel wat bloem toe.
Maak het geheel op smaak met een beetje zout. Vorm er 4-6 schijven van. Bak de tempékoekjes in de hete margarine in 6-8 minuten heet en bruin.
Lekker met Chinese kool en gebakken rijst.
Thaise tempékoekjes is een recept uit het kookboek Verrassend anders – vandaag geen vlees van het Voedingscentrum.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.