Tiramisu
Birgit Flüg: Een Italiaanse topper uit de klassieke keuken! Tiramisu betekent ‘trek me omhoog’. Onduidelijk is of dit ‘trek me omhoog’ een verzoek of smeekbede is om van de stoel omhoog getrokken te worden of dat de smaak van dit toetje zo goddelijk is dat je vanzelf in hogere sferen belandt. Dit nagerecht kan heel goed één of twee dagen van tevoren klaargemaakt worden.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 eetlepels poedersuiker
- 150 milliliter slagroom
- 250 gram mascarpone
- 3 eetlepels marsala, cognac of amaretto
- 125 milliliter sterke koffie
- 20-24 lange vingers beetje cacaopoeder
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Klop de slagroom stijf met de mascarpone, 3 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel sterke drank. Roer 1 eetlepel poedersuiker en 2 eetlepels sterke drank door de koffie.Schik de lange vingers in een platte schaal en besprenkel ze met koffie (op circa 2 lange vingers 1 eetlepel van het koffiemengsel verdelen).
Schep het mascarponemengsel erop en strijk dit glad. Bouw een volgende laag net zo op en sluit af met een laagje gezeefde cacao.
Zet de tiramisu tenminste 20 minuten in de koelkast.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/
Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.