Toffee – banoffee

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g volkoren koekjes
  • ca. 100 g boter
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 250 ml slagroom
  • 2 el basterdsuiker
  • evt. 1 tl oploskoffie
  • 3-4  bananen
  • cacao

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Zet het blikje gecondenseerde melk (ongeopend) in een pan met water op en breng aan de kook. Kook dit circa 2 uur, maar zorg dat het blikje onder water blijft staan. (Vul dus telkens het kokende water met een scheut nieuw wateraan). Neem het blikje uit de pan en open het.
Verbrokkel de koekjes grof in de mengkom van een keukenmachine. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng tot een kruimelig geheel. Druk dit ‘deeg’ in een met bakpapier bedekte (niet te grote) springvorm. Zet in de koelkast en laat stevig worden. Neem de bodem uit de koelkast en bestrijk deze met de afgekoelde en ingedikte melk toffee. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Leg op de toffee. Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker en eventueel een theelepel oploskoffie. Verdeel over de banaan. Bestuif eventueel kort voor het serveren met een klein beetje cacao.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.