Toffee – banoffee

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g volkoren koekjes
  • ca. 100 g boter
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 250 ml slagroom
  • 2 el basterdsuiker
  • evt. 1 tl oploskoffie
  • 3-4  bananen
  • cacao

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Zet het blikje gecondenseerde melk (ongeopend) in een pan met water op en breng aan de kook. Kook dit circa 2 uur, maar zorg dat het blikje onder water blijft staan. (Vul dus telkens het kokende water met een scheut nieuw wateraan). Neem het blikje uit de pan en open het.
Verbrokkel de koekjes grof in de mengkom van een keukenmachine. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng tot een kruimelig geheel. Druk dit ‘deeg’ in een met bakpapier bedekte (niet te grote) springvorm. Zet in de koelkast en laat stevig worden. Neem de bodem uit de koelkast en bestrijk deze met de afgekoelde en ingedikte melk toffee. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Leg op de toffee. Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker en eventueel een theelepel oploskoffie. Verdeel over de banaan. Bestuif eventueel kort voor het serveren met een klein beetje cacao.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!