Tortilla met paprika en ui

Simpel én smakelijk

Deze tortilla is makkelijk te maken. Je kan het als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd eten, maar hij voldoet ook uitstekend als lichte lunch.

Vecacademy tip

Bedenk dat veel kazen niet vegetarisch zijn, doordat bij de productie vaak gebruik gemaakt wordt van dierlijk stremsel. Er zijn wel mogelijkheden voor vegetarische kazen.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • Olie
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 150 g geraspte kaas
  • peper en zout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Pel en snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Verhit een scheutje olie in een pan, fruit de ui kort en voeg na 2 min de paprika toe. Bak de ui en paprika nog ongeveer 3 minuten. Klop intussen de eieren los en voeg de melk, 100 gram kaas en peper en zout toe. Voeg de ui en paprika toe en meng het geheel goed door elkaar. Verhit een scheutje olie in een pan en giet het ei-mengsel hierin. Zorg ervoor dat de ui en paprika goed verdeeld zijn. Strooi de rest van de kaas over het ei en plaats een deksel op de pan.
Bak de tortilla op middellaag vuur in ongeveer 30 minuten gaar. Let erop dat het vuur niet te hoog staat, omdat de onderkant dan snel kan aanbranden.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.