Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Vegetarische paté

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g groene linzen
  • ½ tl bonenkruid
  • 1 courgette
  • 2 ui
  • 100 g champignons
  • 50 g havermout
  • 1  ei
  • 1 tl tijm
  • 1 tl komijn
  • peterselie
  • basilicum
  • 1 pak bladerdeeg
  • beetje olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Laat het bladerdeeg ontdooien, verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Maak van het bladerdeeg één groot plak deeg dat over de rand van de vorm kan hangen. Houd ook wat bladerdeeg achter de hand. Kook de linzen met wat bonenkruid gaar.  Giet af en laat uitlekken.

Bak de fijngesneden ui glazig en voeg de eveneens fijngesneden knoflook en champignons toe. Bak alles nog zo’n 10 minuten. Haal van het vuur en voeg de linzen en het losgeklopte ei toe. Breng op smaak met tijm, komijn, zout en peper. Meng goed. Het mengsel moet niet te droog en niet te nat zijn (ongeveer als een beetje stijve behanglijm). En het moet voortreffelijk smaken. Experimenteer en voeg evt. nog andere kruiden uit je voorraadkastje toe. Vul het bladerdeegvormpje met dit mengsel en vouw het bladerdeeg dicht. Druk aan en sluit met een extra bladerdeeglapje bovenop. (Bestrijk voor een mooie bruine bovenkant met wat (koffie-)melk of nog een beetje losgeklopt ei.)
Bak ongeveer 30 minuten, maar de baktijd hangt ook sterk van je vorm af omdat de hitte natuurlijk tot in de kern moet doordringen. Soms gebeurt het dat het bladerdeeg alleen aan de bovenkant lekker bruin is. Stort de paté dan op een bakplaat (bakpapier!) en laat zo de onder- en de zijkanten ook mooi bruin worden. Lekker zowel warm als koud!

Het linzenmengsel kun je ook heel goed op de brood eten!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!