Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Vegetarische saté á la Jacinta

Vegetarische saté á la JacintaMaak ook deze vegetarische saté spiesjes van Jacinta Bokma, snel gemaakt, geschikt voor een groot gezelschap en perfect voor de vegetarische barbecue.
Serveer met cassave kroepoek en seroendeng (mengsel van knapperige geraspte kokos en pinda's).

Vegacademy kooktips

> Een heerlijk snel hoofdgerecht! Om mooie grillstreepjes te krijgen, kun je de vleesvervanger even goed aandrukken in de grillpan en flink verhitten.




> 3 x serveertip
1. Met een kruidige korianderquinoa door op het laatst aan gekookte quinoa vers gehakte koriander toe te voegen.
2. Serveer je satéspiesjes eens met gele rijst (voeg aan het kookwater van je rijst wat gele kerrie, een snufje komijn, kurkuma en een kruidnagel toe)
3. Of roer de stukjes vleesvervanger met de satésaus door noedels met broccoliroosjes en ringetjes bosui.

Ingrediënten

Voor 2 personen

• scheutje oosterse roerbak- of wokolie
• 2 theel. bruine suiker
• 1 theel. citroengras-puree (tube) of geraspte schil van 1 limoen
• 3 tenen knoflook uit de knijper
• 3 sjalotjes
• 1 eetl. kerriepoeder
• 6-8 el pindakaas
• kopje melk
• 3 el sojasaus of ketjap
• sambal (optioneel)
• 350 g vleesvervanger naar keuze (hier: Proviand chicken style vlees van groente, te koop bij Albert Heijn)
• 1 zak cassave-chips
• 600 gr sperziebonen en/of broccoli

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Kook in een laagje water eerst de sperziebonen of broccoli beetgaar en giet af.
Pel en hak de sjalotten. Verhit 3 eetlepels wokolie met de suiker en fruit daarin knoflook, sjalot, citroengras-puree of limoenrasp en kerriepoeder en laat nog 4 minuten zachtjes fruiten.
Voeg pindakaas, melk en sojasaus of ketjap (zoeter) toe en verwarm. Roer de saus glad en proef. Als je het pittiger wilt, voeg dan een theelepel sambal (of naar wens) toe. Wil je de saus dunner, leng dan aan met het kookwater van de sperziebonen of broccoli.

Bak in de koekenpan de vleesvervanger in een paar minuten knapperig (gebruik bakvet, boter of olie zoals je gewend bent), voeg toe aan de saus en laat nog twee minuten meepruttelen.

Serveer met de sperziebonen of broccoli en eet hierbij kruidige korianderquinoa of -rijst, of eet met noedels. Leg de cassavechips ernaast.
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek, schrijft happy healthy kookboeken en is foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer smoothies in kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar 2014 >> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!