Vegetarische saté á la Jacinta

Vegetarische saté á la JacintaMaak ook deze vegetarische saté spiesjes van Jacinta Bokma, snel gemaakt, geschikt voor een groot gezelschap en perfect voor de vegetarische barbecue.

Serveer met cassave kroepoek en seroendeng (mengsel van knapperige geraspte kokos en pinda's).
 

Vegacademy kooktips

> Een heerlijk snel hoofdgerecht! Om mooie grillstreepjes te krijgen, kun je de vleesvervanger even goed aandrukken in de grillpan en flink verhitten.




> 3 x serveertip
1. Met een kruidige korianderquinoa door op het laatst aan gekookte quinoa vers gehakte koriander toe te voegen.
2. Serveer je satéspiesjes eens met gele rijst (voeg aan het kookwater van je rijst wat gele kerrie, een snufje komijn, kurkuma en een kruidnagel toe)
3. Of roer de stukjes vleesvervanger met de satésaus door noedels met broccoliroosjes en ringetjes bosui.

Ingrediënten

Voor 3 personen

• scheutje oosterse roerbak- of wokolie
• 2 theel. bruine suiker
• 1 theel. citroengras-puree (tube) of geraspte schil van 1 limoen
• 3 tenen knoflook uit de knijper
• 3 sjalotjes
• 1 eetl. kerriepoeder
• 6-8 el pindakaas
• kopje melk
• 3 el sojasaus of ketjap
• sambal (optioneel)
• 350 g vleesvervanger naar keuze (hier: Proviand chicken style vlees van groente, niet meer te koop)
• 1 zak cassave-chips
• 600 gr sperziebonen en/of broccoli

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Kook in een laagje water eerst de sperziebonen of broccoli beetgaar en giet af.
Pel en hak de sjalotten. Verhit 3 eetlepels wokolie met de suiker en fruit daarin knoflook, sjalot, citroengras-puree of limoenrasp en kerriepoeder en laat nog 4 minuten zachtjes fruiten.
Voeg pindakaas, melk en sojasaus of ketjap (zoeter) toe en verwarm. Roer de saus glad en proef. Als je het pittiger wilt, voeg dan een theelepel sambal (of naar wens) toe. Wil je de saus dunner, leng dan aan met het kookwater van de sperziebonen of broccoli.

Bak in de koekenpan de vleesvervanger in een paar minuten knapperig (gebruik bakvet, boter of olie zoals je gewend bent), voeg toe aan de saus en laat nog twee minuten meepruttelen.

Serveer met de sperziebonen of broccoli en eet hierbij kruidige korianderquinoa of -rijst, of eet met noedels. Leg de cassavechips ernaast.
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.



Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.