Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Veggielover 3-minuten burger

Met Jacinta's Wonderaïoli!

Veggielover 3-minuten burgerEen vegan verrukkelijk feestje op je bord, deze dubbele megaburger met plantaardige knoflookmayo en knapperige kiemen. Leuk om eens te serveren op een feestje of als voorgerecht in mini-vorm met kleine broodjes.

Vegacademy kooktip: Topper!
Vegan aardappelsalade met Wonder-Aïoli

Je houdt best veel over van de aïoli. Verrukkelijk als dip voor knapperige crudités (stukjes groente, zoals wortelreepjes, radijs, komkommer en venkel) of een heerlijke aardappelsalade:

Makkelijk met een restje gekookte aardappels van de vorige dag. Ringetjes bosui, handje verse, gehakte Italiaanse kruiden en wat kleingesneden augurkjes plus zure uitjes erbij en klaar is kees.

Ingrediënten

Voor 1 persoon

2 Vleesvrije burgers (Jacinta’s favoriet: de MC2 van De Vegetarische Slager)
Plukje kiemen naar keuze (bv. broccolikiemen)
Volkoren busbrood (rond brood)
Ketchup

Voor de wonderaïoli:
100 ml sojamelk (let er goed op dat ‘ie echt ongezoet is!)
1 theel. (kruiden)zout
1 theel. mosterd
1 eetl. witte balsamico- of appelazijn of een kneepje citroensap
125 ml milde olijfolie
125 ml zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
Gemengde Italiaanse kruiden (optioneel, of kies voor 1 soort kruid, bijvoorbeeld basilicum, of oregano)

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Bak de burgers een minuutje in de pan.
Doe alle ingrediënten voor de wonderaïoli in een hoge mengbeker en pureer met de staafmixer in 5 tot 10 seconden tot een romige, stevige massa. Proef en maak eventueel nog wat meer op smaak met wat extra zout, knoflook en/of kruiden.
Beleg een rondje brood om en om met wat ketchup, een burger, een dot wonderaïoli en wat kiemen en herhaal dit tot een mooi torentje.

Jacinta Bokma verandert je leven met haar verrukkelijke recepten voor een mooiere wereld: goed voor jezelf, de dieren en de planeet. 
Vind meer recepten in Jacinta's kookboeken De Snelle Vegetariër, en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan
Beide boeken zijn onderscheiden met de Gourmand World Cookbook Award! 
>> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!