Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Veggieshoarma

Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2012

Deze Veggieshoarma was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2012. Het recept is zoals dit gebruikt is voor het evenement en de ingrediënten zijn dan ook voor 800 personen.

Erik Wilschut (chef-kok Langste Vegetarische Tafel): Dit ging in etappes want gek genoeg paste het niet in één keer in de pan… Het geheel heb ik met shoarma kruiden en zout op smaak gebracht… Verrukkelijk!!

Ingrediënten

Voor 10 of meer personen

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

De 20kg ui en 20kg witte kool klein snijden en samen beet gaar bakken in olie. Daarna 20kg klein gesneden wortel erbij en beetgaar laten worden en vervolgens 80kg shoarma reepjes en 4kg zonnenbloempitten (voor de bite) erbij mixen. Breng het geheel met shoarma kruiden en zout op smaak.

Maak het lekker en snel

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!