Venkel- Knolselderijsoep met sinaasappelschil
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 el olie
- 1 ui
- 750 g venkelknol
- 250 g knolselderij
- 1 sinaasappelrasp
- 500 ml water
- zout en peper
- 4-6 el crème fraiche
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit een aantal minuten zachtjes. Voeg fijngesneden venkelknol en knolselderij toe en laat circa 10 minuten meebakken. Rasp de oranje schil van de sinaasappel (let op dat je het witte niet mee raspt) en voeg toe samen met het water en wat zout en peper. Laat 15 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn. Pureer met staafmixer, blender of roerzeef. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met een beetje los geroerde crème fraiche en wat vers gemalen zwarte peper.Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/
Kijk ook eens naar
- Groentebouillon
- Raapstelensalade met grapefruit
- Aspergesoep
- Romige pastinaaksoep
- Gribnoy sup
- Mallorcaanse bloemkoolsoep
- Pinda / Paksoisoep
- Romige courgettesoep
- Romige pompoensoep
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Spelt of andere granensalade
- Worteltaarthavermoutje
- Hartig havermoutje met avocado
- Zacht blazen (pompoen-linzensoep)
- Oma’s pastinaaksoep
- Zoete risotto
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Koude MeloenSoep met Geitenkaas
- Pittige, Rode WonTon Soep
- Frisse lentebouillon met Chinese kool
- Romige paprikasoep met venkel
- Tom Yum
- Romige preisoep met bonen en hazelnoten
- Koolcurry Zonder Zorgen
- Surinaams-Creoolse Pindasoep
- Verse tomatensoep met orzo
- Een lichte misosoep vol met groenten
- Dal bhat (linzencurry) met spinazie, basmatirijst en appelchutney
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Uiensoep met tijmdeegdakje
- Aardappel-truffel soep
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.