Venkel- Knolselderijsoep met sinaasappelschil

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 el olie
  • 1 ui
  • 750 g venkelknol
  • 250 g knolselderij
  • 1 sinaasappelrasp
  • 500 ml water
  •   zout en peper
  • 4-6 el crème fraiche

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit een aantal minuten zachtjes. Voeg fijngesneden venkelknol en knolselderij toe en laat circa 10 minuten meebakken. Rasp de oranje schil van de sinaasappel (let op dat je het witte niet mee raspt) en voeg toe samen met het water en wat zout en peper. Laat 15 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn. Pureer met staafmixer, blender of roerzeef. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met een beetje los geroerde crème fraiche en wat vers gemalen zwarte peper.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!