Walnoten tapenade
Lekker op brood of een toastje
Dit recept is heerlijk op brood of op een toastje en zo klaar. In 10 minuten heb je een lekkere spread.
Vegacademy tip
Op dit gerecht kun je eindeloos variëren. Wil je een keer een andere smaak? Kies een andere noot. Kijk in onze notenwijzer en wij helpen je met de keuze van een andere noot.Ingrediënten
Voor 4 personen
• 100 gram walnoten• 2 eetlepel zonnebloempitten
• 1 eetlepel kokosolie
• 5 zongedroogde tomaten
• 1 scheut citroensap
• Snufje zout en peper
• 2 takjes basilicum
• 5 takjes peterselie
• 1 theelepels basilicum gedroogd
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Maal de walnoten tot meel in een keukenmachine of blender. Voeg dan de zonnebloempitten toe samen met de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes, de fijngesneden verse basilicum, peterselie, kokosolie zout, peper en citroensap.Pulse alles tot een gelijkmatig mengsel ontstaat wat niet te fijn is en proef of je nog extra zout, peper of citroensap wilt toevoegen.
Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.