Walnoten tapenade

Lekker op brood of een toastje

Walnoten tapenadeDit recept is heerlijk op brood of op een toastje en zo klaar. In 10 minuten heb je een lekkere spread.

Vegacademy tip

Op dit gerecht kun je eindeloos variëren. Wil je een keer een andere smaak? Kies een andere noot. Kijk in onze notenwijzer en wij helpen je met de keuze van een andere noot.

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 100 gram walnoten
• 2 eetlepel zonnebloempitten
• 1 eetlepel kokosolie
• 5  zongedroogde tomaten
• 1 scheut  citroensap
• Snufje  zout en peper
• 2 takjes basilicum
• 5 takjes  peterselie
• 1 theelepels basilicum gedroogd

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Maal de walnoten tot meel in een keukenmachine of blender. Voeg dan de zonnebloempitten toe samen met de  in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes, de fijngesneden verse basilicum, peterselie, kokosolie zout, peper en citroensap.

Pulse alles tot een gelijkmatig mengsel ontstaat wat niet te fijn is en proef of je nog extra zout, peper of citroensap wilt toevoegen.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/


Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.