Witlof met Quorn uit de oven

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg witlof
  • 1 pak Quornstukjes
  • 2 el citroensap
  • 50 g boter
  • 200 ml bouillon
  • 2 Eieren
  • 200 ml room
  • 25 g kaas oud geraspt (rasp zelf een kaas met het vegetarisch productkeurmerk of kijk voor een lijst met vegetarisch gestremde kazen op vegatopia.com)
  • zout, peper)
  • snuf nootmuskaat

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal van onderen de bittere kegels uit de witlof. Blancheer de witlof in kokend water met citroensap gedurende 15-17 minuten. Giet af en laat uitlekken, maar bewaar ca. 100 ml van het kookvocht.
Leg de stronken in een beboterde ovenschaal samen met de stukjes Quorn.

Roer de eieren los en voeg room, geraspte kaas en ca. 100 ml kookvocht toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep dit mengsel over de witlof.

Laat het gerecht gedurende zo'n 20 minuten in het onderste midden van de oven gratineren.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.