Witte bonen met gegrilde artisjokken
Soms is er geen tijd om een warme maaltijd te maken. Vroeger hoorde de warme maaltijd dagelijks ten minste één keer genuttigd te worden. (In Italië en Frankrijk soms zelfs twee keer en ook in Engeland is twee keer warm eten niet ongebruikelijk, denk aan het ‘ cooked breakfast’)
Het is echter niet zo belangrijk of je nu wel of niet een warme maaltijd binnen krijgt, maar veel meer of je over de dag heen genoeg voedingsstoffen tot je neemt. In een vegetarisch voedingspatroon verdienen de eiwitten een bijzondere plaats. Peulvruchten zijn een goede eiwitbron, ze zijn goedkoop en je kunt er verschrikkelijk lekkere recepten mee maken. Probeer deze eens!
Het is echter niet zo belangrijk of je nu wel of niet een warme maaltijd binnen krijgt, maar veel meer of je over de dag heen genoeg voedingsstoffen tot je neemt. In een vegetarisch voedingspatroon verdienen de eiwitten een bijzondere plaats. Peulvruchten zijn een goede eiwitbron, ze zijn goedkoop en je kunt er verschrikkelijk lekkere recepten mee maken. Probeer deze eens!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g artisjokharten
- 2 teen knoflook
- 500 g gare witte bonen
- 1 citroensap
- 2 handjes slablaadjes
- zout, peper
- evt. geitenkaas, feta
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Giet de artisjokken af, besprenkel ze met wat olie.Verhit de grillpan en doe er een enkele laag artisjokken in. Laat de artisjokken erin liggen totdat ze mooi bruine grillstrepen krijgen. Het omdraaien gaat het makkelijkst met een pincet of knijper. Let op er in ieder geval op dat je de antiaanbaklaag van de grillpan niet beschadigt.
Verhit wat olie in een ruime pan. Bak de fijngesnipperde knoflook hierin kort aan, mag niet bruin of zwart verkleuren. Voeg de gegrilde artisjokharten toe en laat samen met de uitgelekte bonen op temperatuur komen. Haal van het vuur, roer het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de slablaadjes over de borden en verdeel hier het artisjok/bonenmengsel over. Maak af met enkele plakken geitenkaas, verkruimelde feta of grof geraspte Parmezaanse kaas. Maar ook zonder kaas is dit een lekkere salade.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/
Kijk ook eens naar
- Raapstelensalade met grapefruit
- Posteleinsalade
- Terrine van Ratatouille
- Gezonde eiwitrijke maaltijdsalade
- Jacinta's salade met watermeloen en feta
- Salade van witte kool, wortelen en appel
- Salade van zoete ui, sinaasappel en avocado
- Spinaziesalade met zongedroogde tomaatje
- Super SpruitjesSalade
- Zomerse salsa van avocado tomaat en mango
- Quinoa met venkel en witlof
- Quinoa salade
- Salade met chocola en geitenkaas
- Eiwitrijke pannenkoek met bosbiet en dille-gember
- Romige Nasi
- Aubergine kokoscurry met teriyakisaus
- Spelt of andere granensalade
- Oranje salade
- Salade met quinoa, amandel en munt
- Freekehsalade
- Worstrolletjes gevuld met zuurkool
- Membrillo Quiche
- Heerlijke salade met warme gemengde bonen
- Salade van zeewierspaghetti met sesam-tahindressing
- Colour the World Rainbow
- Unicorn Bowl
- Frisse lentebouillon met Chinese kool
- Snelle Kikkererwten Salade
- Arancini met romige spinazie
- Azteekse Bowl
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Gratin van pompoengnocchi met roquefort
- Thaise salade van papaja en wortel
- Gegrilde roodlof met spelt en granaatappel
- Heerlijke quinoa-salade met eetbare wilde planten-en-bloemen
- Oesterzwam-Shoarma
- Yoghurtbowl met harissakikkererwten + kakisalade
- LenteBurger
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Goed Gevulde Wraps
- Het AVG'tje
- Uiensoep met tijmdeegdakje
- Azteekse bowl van Copper branch
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.