Wortel-gembersoep

Op brood en vooraf

Noem deze soep maar geen wortelsoep... De naam ‘oranjesoep’ spreekt kinderen meestal meer aan en zorgt dat deze zonder veel moeite gegeten wordt!

Voor veggiemama's en veggiepapa's hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g wortelen
  • 3 uien
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 cm verse gember
  • 3 volle eetl. witte amandelpasta
  • bouillonpoeder naar smaak
  • peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Was de wortelen (schillen hoeft niet) en schil de ui en snijd deze in grove stukken.

Verhit een soeppan en doe wanneer deze heet is de olie erin. Voeg de wortel en de ui toe en fruit dit aan.

Voeg de gember toe en zoveel water totdat de groenten net onderstaan. Kook alles gaar met de deksel op de pan in 15-20 minuten. Haal wanneer de groenten gaar zijn de gember eruit.

Voeg amandelpasta, bouillonpoeder en peper toe en pureer alles met de staafmixer. Bepaal zelf de dikte van de soep door er meer of minder water aan toe te voegen.

Extra: neem 2 appels en een half bosje verse peterselie. Schil de appels en snijd er stukjes van. Hak de peterselie fijn. Voeg de appels toe en warm goed door. Voeg vlak voor het opdienen de peterselie toe.
De recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's. Dit boek is te bestellen in de webshop.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.