Wortelpuree met feta en papedums

Dit recept is als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht zeer geschikt.  Serveer er dan nog wat (bruine) rijst bij en bijvoorbeeld een spinaziesalade.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Wortelpuree (Houriya)
• 300 gram wortelen
• 1 tl komijn
• 2 tl harissa
• 5 el olijfolie
• scheutje azijn

Fetapuree
• 75 gram feta (niet alle feta is vegetarisch, een overzicht van vegetarische kazen vind je bijvoorbeeld hier)
• 300 gr (Griekse) yoghurt
• 3 el olijfolie
• 1 teen knoflook
• 2 el dille
• 2 el munt

Serveren met
• papadums
• veldsla

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Wortelpuree (Houriya)
Schrap de wortelen, snijd ze in plakjes en kook ze in weinig water goed gaar. Pureer met azijn, harissa, komijn en  olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.


Fetapuree
Snijd de feta in blokjes en prak die met een vork door de andere ingrediënten. Het hoort een beetje brokkelig te zijn.

Serveren met
• papadums
• veldsla

Bereid de papedums volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Om het geheel mooi te presenteren heb ik 2 steekringen genomen van verschillende grootte. De grootste heb ik gezet op een bedje van veldsla en daarna gevuld met het wortelpuree. Daarop heb ik de kleinere gezet en gevuld met de fetamelange.

Lekker met papedums!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.