Zacht blazen (pompoen-linzensoep)

Zacht blazen (pompoen-linzensoep)’t is best warm, zegt het beertje
in deze zoete oranje zee
blaas nog maar een keertje
dan zeil ik zachtjes met je mee.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor 4 personen:
  • 500 gram pompoen
  • 1 prei
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 gram rode linzen
  • 1 laurierblaadje

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snij 500 gram pompoen in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm. Snij de prei in dunne ringen.
Doe 10 kleine tomaatjes, 1 teentje gehakte knoflook, 1 sjalotje, 10 blaadjes basilicum en 1 theelepel komijnpoeder in de mengbeker van de keukenmachine.
Voeg, terwijl de machine draait, 1 eetlepel olijfolie toe. Je hebt nu een mooie ‘peuterproof’ basis voor de soep.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de preiringen 2 minuten.
Voeg de ‘tomatensaus’ uit de keukenmachine toe en bak 1 minuut mee.
Pompoenblokjes, 150 gram rode linzen en 1 laurierblaadje erbij.
Schep alles een paar keer goed om en voeg 1 liter water toe. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Verwijder daarna het laurierblaadje.
Schep de soep in kommen.
Deze soep is peuterproof: er is geen korrel zout aan toegevoegd. De linzen en pompoen smelten in je mond. Ouders en oudere kinderen kunnen aan tafel wat versgemalen peper en zout naar smaak toevoegen. Zo geniet je met het hele gezin van deze pure soep!
Zacht blazen is een recept uit het Keet Smakelijk – Peuter Soepboek van Keet Smakelijk.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!