Salade van zeewierspaghetti met sesam-tahindressing

Heerlijke salade van chefkok Yotam Ottolenghi

Eerder was ik vrijwilliger bij het Nederlandse 'SeaMore Pasta' dat iedereen verbaasde met hun heerlijke zeewierspaghetti. De langere zeewierstengels zijn verrassend neutraal van smaak (na weken en koken) en nemen de smaak van de andere ingredienten goed op. Ik heb het gebruikt in Aziatische en Italiaanse gerechten ter vervanging van noodles en pasta. 
Ook chef-kok Yotam Ottolenghi houdt ervan, en nam zijn recept "Salade van Zeewierspaghetti met Sesam-Tahin-Dressing" op in zijn kookboek 'Simpel'.

Probeer het ook 's, en laat ons weten wat je ervan vond, okay?
Eetze! 

Erwin


Zeewierspaghetti a la Ottolenghi

 
Voor 4 personen

Ingrediënten:
50 g zeewierspaghetti (Seamore Pasta, te koop bij o.a. AH)
1 grote komkommer (snij in de lengte door, haal het zachte midden eruit en maak smalle repen), 250 g
20 g wit en/of zwart geroosterd sesamzaad
15 g koriander, blaadjes van de takjes geplukt, gekneusd (dan komt de smaak vrij) en fijn gesneden
½ theelepel (tl) chilivlokken

Tahindressing:
1 tl honing
1,5 tl rijstazijn
1 eetlepel (el) Mirin (zoete kookwijn, te koop in Chinese toko, Ekoplaza, Odin) 
1 tl Dijonmosterd
1½ tl sojasaus (donkere of lichte; tamarinde- of shoyu mag ook, maar géén ketjap) 
1 el tahin
1 el arachideolie

Bereiding:
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en laat de smaken lekker op elkaar intrekken.
Laat de zeewierspaghetti 5 mins weken in koud water; breng de zeewier daarna in (nieuw) koud water aan de kook en laat het in 10 à 15 mins beetgaar zachtjes doorkoken. Giet het daarna goed af.
Mix nu de zeewierspaghetti samen met de komkommer, het sesamzaad, de koriander en de dressing in een grote schaal goed door.  Bestrooi het daarna met wat chilivlokken.
Enjoy!