Zoete aardappelsoep met feta

Ingrediënten

Voor 4 personen

1-2 uien
700g zoete aardappel
1 el olijfolie
2-4 tenen knoflook zout zwarte peper kerriepoeder
1 liter water

Garneersuggestie
150 g feta
2 el pompoenpitten
wat olijven

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Schil de zoete aardappel en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Hoe dunner je de zoete aardappel snijdt, hoe korter de kooktijd van de soep zal zijn.

Pel ui en knoflook en snijd fijn.

Doe de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de ui zacht en glazig. Voeg de knoflook en de zoete aardappel toe en laat nog even meebakken samen met wat kerriepoeder als je dat lekker vindt. Blus af met het water. Pureer met een staafmixer of stamp met een aardappel stamper als je geen staafmixer hebt. Een blender is ook prima.

Garneersuggestie
Schenk de soep in kommen en verdeel de verkruimelde feta erover. Garneer met zacht geroosterde pompoenpitten. Lekker met vers, donker brood (even in de oven...) en verse olijven.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!