Zoete aardappelsoep met feta

Ingrediënten

Voor 4 personen

1-2 uien
700g zoete aardappel
1 el olijfolie
2-4 tenen knoflook zout zwarte peper kerriepoeder
1 liter water

Garneersuggestie
150 g feta
2 el pompoenpitten
wat olijven

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Schil de zoete aardappel en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Hoe dunner je de zoete aardappel snijdt, hoe korter de kooktijd van de soep zal zijn.

Pel ui en knoflook en snijd fijn.

Doe de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de ui zacht en glazig. Voeg de knoflook en de zoete aardappel toe en laat nog even meebakken samen met wat kerriepoeder als je dat lekker vindt. Blus af met het water. Pureer met een staafmixer of stamp met een aardappel stamper als je geen staafmixer hebt. Een blender is ook prima.

Garneersuggestie
Schenk de soep in kommen en verdeel de verkruimelde feta erover. Garneer met zacht geroosterde pompoenpitten. Lekker met vers, donker brood (even in de oven...) en verse olijven.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.