Zomerse groenteschotel gemixt met fijngehakt
Dit recept was onderdeel van de Langste Vegetarische Tafel in 2016. Naast dit recept bestond de gehele maaltijd uit Pasta Pesto, Oranje salade, Bietensalade, Falafel & Friends en Tzatziki.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g wortel
- 200 g venkel
- 200 g ui
- 200 g rode paprika
- 200 g courgette
- ½ pak fijngehakt van Tivall
- Zout en peper
- Eventueel tijm
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Snijd alle groende in grove stukken van dezelfde grootte. Stoom of kook alle groente. Let op: de tijd waarin de groenten gaar worden verschilt per soort, waardoor de verschillende soorten het best apart gestoomd of gekookt kunnen worden. De wortel moet het langst gekookt of gestoomd worden, dan de venkel, daarna de ui, dan de paprika en tot slot de courgette. Bak het fijngehakt en meng alle groente en het gehakt door elkaar. Voeg zout, peper en eventueel wat tijm toe en mix het geheel goed.Styling & Fotografie: Melanie Wagner
http://icaramelworld.tumblr.com
http://icaramelworld.tumblr.com
Kijk ook eens naar
- Hongaarse groente stoofpot
- Stroganoff van champignon en seitan
- Bulgursalade met romige dille dressing
- Cékla Saláta (Hongaarse rode bieten salade)
- Chorjátiki Briám
- Gyros
- Aubergine kaviaar
- Quinoa salade
- Groenteschotel
- Pittige wortel met sesamzaadjes en komijn
- Humus
- Bietensalade
- Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel
- Pasta Pesto
- Oranje salade
- Falafel & Friends
- Bietensalade met dille
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.