Zomerse salsa van avocado tomaat en mango
Lekker fris en kleurrijk
Deze salsa is lekker als bijgerecht bij de (vegetarische) barbecue, maar kan ook heel goed worden gegeten als lekkere salade of voorgerecht – doe dan b.v. een beetje salsa op een blaadje sla of serveer de salsa in een ondiep glas.
Ook op een stukje geroosterd (knoflook) brood komt de salsa goed tot zijn recht of in combinatie met het recept: https://www.vegetariers.nl/lekker/recepten/gebakken-brie-in-bladerdeeg
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Ook op een stukje geroosterd (knoflook) brood komt de salsa goed tot zijn recht of in combinatie met het recept: https://www.vegetariers.nl/lekker/recepten/gebakken-brie-in-bladerdeeg
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 mango
- 1 avocado
- 4 tomaten
- 1 Spaanse peper
- handje korianderblad
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepel limoensap
- 1 kleine ui
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Pel de mango en avocado en snijd ze in stukjes. Snijd ook de tomaten in kleine stukjes. Haal de pitjes uit de Spaanse peper en snijd zeer fijn. Snijd het korianderblad fijn. Snijd de knoflook fijn. Voeg alle bovengenoemde ingrediënten bij elkaar in een kom en roer er het zout, het limoensap, de fijn gesneden ui en de olijfolie erdoor. Om de smaken goed in te laten trekken en het gerecht lekker koud en fris te laten zijn, moet het minstens een half uur voor het serveren in de koelkast hebben gestaan.Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg:
www.kok-aan-huis.com/
Styling & fotografie, Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.wordpress.com
www.kok-aan-huis.com/
Styling & fotografie, Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.wordpress.com
Kijk ook eens naar
- Spinaziesalade met zongedroogde tomaatje
- Pulled Fennel BBQ Bun (uit elkaar getrokken venkel)
- Bospeen met Tahindressing en BospeenloofSalsa voor de BBQ
- Plantaardige Carpaccio van gegrilde Paprika
- 'Jerk'-knolselderij met sambal en limoenaioli
- Taco's met Jackfruit en avocadosalsa
- Makkelijke Ovenmaaltijd
- Steak van gele biet met saus van groene curry, dukkah en crème van gegrilde venkel
- Taco's met chipotle-jackfruit
- Bloemkooltortilla uit de oven
- Cowboy Beans
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.