Zomerse salsa van avocado tomaat en mango

Lekker fris en kleurrijk

Zomerse salsa van avocado tomaat en mangoDeze salsa is lekker als bijgerecht bij de (vegetarische) barbecue, maar kan ook heel goed worden gegeten als lekkere salade of voorgerecht – doe dan b.v. een beetje salsa op een blaadje sla of serveer de salsa in een ondiep glas.

Ook op een stukje geroosterd (knoflook) brood komt de salsa goed tot zijn recht of in combinatie met het recept: https://www.vegetariers.nl/lekker/recepten/gebakken-brie-in-bladerdeeg

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 mango  
  • 1 avocado  
  • 4 tomaten  
  • 1 Spaanse peper  
  • handje korianderblad  
  • 3 tenen knoflook  
  • 1 theelepel zout  
  • 2 eetlepel limoensap  
  • 1 kleine ui  
  • 3 eetlepels olijfolie 

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Pel de mango en avocado en snijd ze in stukjes. Snijd ook de tomaten in kleine stukjes. Haal de pitjes uit de Spaanse peper en snijd zeer fijn. Snijd het korianderblad fijn. Snijd de knoflook fijn.  Voeg alle bovengenoemde ingrediënten bij elkaar in een kom en roer er het zout, het limoensap, de fijn gesneden ui en de olijfolie erdoor. Om de smaken goed in te laten trekken en het gerecht lekker koud en fris te laten zijn, moet het minstens een half uur voor het serveren in de koelkast hebben gestaan.


Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg:
www.kok-aan-huis.com/

Styling & fotografie, Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.wordpress.com

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.