Broccoli en Bloemkool in koffie helpt voedselafval verminderen en ADH-inname groenten verhogen

Een bakkie 'broccoffee' heeft volgens Australische telers alleen maar voordelen. Aan de gewone, geroosterde en vermalen koffiebonen worden een paar schepjes gedehydrateerde broccolipoeder toegevoegd. Zo wordt onverkochte broccoli geen afval en zou de consument volgens de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization en Hort Innovation gemakkelijker aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid gram groenten kunnen komen. Twee dessertlepels van dit poeder bevatten de voedingswaarde van een volledige groentemaaltijd. 

broccoli koffie
Bron: Masala.com

Nog meer kansen vonden genoemde instituten bij bloemkool. Daar blijkt uitstekende 'latte' van gemaakt te kunnen worden. Volgens de onderzoekers dient 7 gram bloemkoolpoeder toegevoegd te worden aan de (al dan niet plantaardige) melk en "dan hebben we onze dagelijks aanbevolen portie groenten al binnen."
Volgens barista's vormt het romige karakter van de bloemkool een prima balans met het bittertje van koffie. 

PS: een vegetarisch voedingspatroon is beter voor de gezondheid, beter voor dieren en beter voor de Aarde. Support ons in onze missie
 

 
vrijdag 5 juli 2019

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk