“Chef het Samen met Tomaat” Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016

“Chef het Samen met Tomaat” Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016Chef het Samen met Tomaat heeft de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016 gewonnen. Meer dan 40 kinderen hielpen mee met het verzinnen van ideeën en het testen van de recepten van Chef het Samen. Het kookboek kreeg in een publieksstemming in een spannende finale net iets meer stemmen dan de Hippe Vegetariër, Het 101 taartenboek en Veggie Very Much. Het kookboek kreeg de meeste van de kleine 3.000 stemmen en volgt De Groene Meisjes op als Lekkerste Vegetarische Kookboek.

De verkiezing werd georganiseerd door de Vegetariërsbond om te laten zien dat lekker vegetarisch koken makkelijker is dan je denkt. De  maar liefst 23 genomineerde kookboeken laten zien dat er een ruime keuze aan inspiratiebronnen voor smakelijke vegetarische gerechten is. “
Vegetarisch eten heeft de toekomst. Dat laat dit kookboek duidelijk zien, want de volgende generatie zal veel minder vlees eten, dus heb je veel lekkere en makkelijke recepten nodig. Jong geleerd is oud gedaan” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

 

Vierde editie

Lekkerste Kookboek 2016De verkiezing werd voor de vierde keer georganiseerd. Eerdere winnaars zijn de De Groene Meisjes (2015), Vegarevolutie (2014) en I Love Groente (2013). Het publiek kon in eerste instantie op alle genomineerden stemmen, hiervan gingen 4 kookboeken door naar de finaleronde. “Lang gingen de Hippe Vegetariër en Chef het Samen gelijk op, maar uiteindelijk won Chef het Samen in de eindsprint.” Voor de Hippe Vegetariër is er een eervolle tweede plaats.

Vegetarisch eten groeit

Dat er steeds meer vegetarisch wordt gegeten is een trend die breed wordt gesignaleerd. Het aantal flexitariërs neemt toe en de vleesconsumptie neemt elk jaar af. Dit zie je ook terug in het aanbod van kookboeken. Kwamen er in 2015 nog 16 vegetarische kookboeken uit, dit waren er in 2016 maar liefst 23. “Er is voor iedereen een passend vegetarisch kookboek, dus er is geen enkel excuus meer om niet vaker van een vegetarische maaltijd te genieten.
 


dinsdag 7 maart 2017

Recenter nieuwsbericht

Meer nieuws