Eerste Vegetarische Restaurantweek smakelijk succes

Bijna 200 restaurants hebben van 3 t/m 9 oktober vegetarisch eten extra in het zonnetje gezet. Als reactie hier op gingen duizenden mensen die week vegetarisch uit eten. Veel lekkers stond er her en der op het menu. Daarnaast was er rond De Vegetarische Restaurantweek veel aandacht voor het vegetarische aanbod in restaurants in de media.

Tijdens De Vegetarische Restaurantweek, de eerste in de hele wereld, was vegetarisch eten ook nog extra voordelig. De eerste reacties van zowel restaurants als mensen die uit eten zijn gegaan zijn positief. In veel restaurants stond een speciaal voor de week samengesteld menu op de kaart. Sommige restaurants zaten bijna helemaal vol met mensen die voor De Vegetarische Restaurantweek kwamen. In restaurant Het Tramstation in Erp bracht een klant zelfs speciaal bloemen voor het restaurant mee!

Gastvrij voor Vegetariërs
Na De Vegetarische Restaurantweek houden de inspanningen van de Vegetariërsbond voor lekker en gevarieerd vegetarisch eten niet op. Bij restaurants met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs kan men elke dag terecht. Het aantal restaurants met het keurmerk is door De Vegetarische Restaurantweek ook toegenomen. Er zijn nu ruim 200 restaurants die het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs hebben.

Organisatie
De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Nederlandse Vegetarièrsbond en VARA´s Vroege Vogels in samenwerking met Variatie op de Kaart en Dinnersite.

Campagnes steunen
Wilt u de inspanningen van de Vegetariërsbond voor meer vegetarisch aanbod in restaurants steunen en 4x per jaar het magazine Leven ontvangen? Wordt dan nu lid.


dinsdag 11 oktober 2011

Recenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk