Langste Vegetarische Tafel 2017?

We krijgen zo nu en dan de vraag wanneer de Langste Vegetarische Tafel in 2017 is. In dit stuk leggen we uit waarom het antwoord daarop op dit moment is: in ieder geval niet binnenkort.

Evaluatie: 2 problemen

De Langste Vegetarische Tafel is een mooi evenement met een positieve sfeer en veel blije gasten. Een evenement dat ook elk jaar groter is geworden, mede dankzij diverse sponsors. Echter ook een evenement dat veel werk, geld en zorgen (met name over het weer) kost. Toen wij afgelopen jaar de succesvolle 6e editie evalueerden, kwamen daar twee belangrijke punten uit naar voren:
  1. De verhouding van het werk wat erin gaat zitten en aan de andere kant de duur van het evenement zijn niet in verhouding. Er werkt namelijk een projectteam van betaalde en onbetaalde medewerkers maandenlang aan het evenement, daarnaast helpen er tientallen vrijwilligers 1 of meerdere dagen mee. Dit alles voor een evenement dat slechts een kleine 2 uur duurt.
  2. Het risico op slecht weer is aanwezig (en wordt met de klimaatverandering elk jaar groter) en dit maakt het risico dat de inspanning voor niets is, er veel eten overblijft en er een groot verlies wordt geleden te groot.

Dit leidde tot de conclusie dat opnieuw een Langste Vegetarische Tafel zoals die tot nu toe is geweest, qua opbrengsten niet kan opwegen tegen de kosten, inspanning en het risico qua weer. Ook omdat het voor een jaarlijks terugkerend evenement moeilijk is om elke keer weer veel media-aandacht te generen (Pinkpop moest daarvoor zelfs Justin Bieber inhuren).

Is dit een . achter de Langste Vegetarische Tafel?

Wat ons betreft komt de Langste Vegetarische Tafel wel terug, maar dan in een aangepast concept. Net zo leuk en lekker als in het verleden. Wanneer? Dat hangt af van wanneer we dat concept hebben bedacht. Mocht jij ideeën hebben, dan horen we die graag. Mocht je mee willen helpen om die ideeën ook uit te voeren dan zou dat helemaal geweldig zijn !(kijk dan bij de vacatures voor het evenemententeam). Ondertussen zijn we druk met een ander evenement, namelijk de Grootste Vegetarische Picknick. Wordt zeker vervolgd.
dinsdag 13 juni 2017

Recenter nieuwsbericht

Meer nieuws