Nieuw online kinderplatform!

Vegakids is het nieuwe online kinderplatform van de Vegetariërsbond. De website is speciaal gemaakt voor echte dierenvrienden en stoere lekkerbekken; kinderen van 7 t/m 12 jaar die nieuwsgierig zijn naar vegetarisch eten of die al vegetariër zijn.*

Vegakids.nl is bedacht door de op-en-top vegakids Lotte en Mees Vos. Met hun hulp (en de resultaten uit de Online Vragenlijst Vegakids) heeft de Vegetariërsbond de site ontwikkeld. Het is dé plek voor lekker vegetarisch eten en meer. Het doel is om kinderen op een enthousiaste, frisse en positieve manier uitleg te geven over gezond en vooral lekker vegetarisch eten.

Lotte en Mees: “We vinden dat kinderen niet gedwongen moeten worden door hun ouders om ‘vlees te eten’ of om ‘vegetariër te worden’. Kinderen moeten daar zelf over nadenken, dan is het hun eigen bewuste keuze.

Voor en door kinderen

De website bevat ook nieuwtjes, verrukkelijke vegarecepten, maandelijks een nieuwe poll, een (activiteiten)kalender, Mail&Win-acties, filmpjes en de enige echte Vegastrip. Het is een platform voor en door kinderen. Dus, alle betrokken (vega)kids worden door de webredactie uitgenodigd om hun eigenwijze vragen, grappige ideeën en interessante onderwerpen te mailen naar: webredactie@vegakids.nl. Kinderen (en volwassenen!) kunnen Vegakids vanaf nu volgen op www.vegakids.nl, op Twitter via @vegakidsnl en op YouTube via het kanaal vegakidsnl.

Respondent vragenlijst (12 jaar): “Ik vind vegetarisch eten echt super lekker; ik weet dat er geen dier voor dood is gegaan, dat maakt het nog lekkerder.

Kinderen willen wel, nu (een deel van) de ouders nog! Via de Online Vragenlijst Vegakids hebben we de vegabehoefte en het internetgebruik onder kinderen gemeten. De belangrijkste reden van kinderen om te kiezen voor vegetarisch eten is de liefde voor dieren. Kinderen kunnen het hoog aaibaarheidsgehalte van dieren en een stuk vlees op hun bord vaak niet los van elkaar zien. 90% van de kinderen uit onze Online Vragenlijst Vegakids wil geen vlees eten, bijzonder is dat maar liefst 70% van deze kinderen vegetarisch eet. De andere 20% wil geen vlees meer eten, maar wordt hierin niet gesteund door hun ouders. Voor deze en alle andere nieuwsgierige kinderen geeft Vegakids uitgebreide achtergrondinformatie (Waarom vega?) en hulp en tips bij het vervangen van vlees (Lekker vega!).

Respondent vragenlijst (10 jaar): “Mijn vriendin […] eet al een jaar geen vlees. Ik wil ook vegetariër worden, maar van mijn vader mag het niet, dus jammer, maar ik zet door!

* Natuurlijk zijn jongere of oudere kinderen ook van harte welkom!
woensdag 26 november 2014

Recenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk