Vegetariërsbond gaat op zoek naar lekkerste kerstgroente

De Vegetariërsbond start een verkiezing voor de Lekkerste Kerstgroente. Veel kerstmenu's worden gemaakt rond één centraal hoofdgerecht waarbij verschillende bijgerechten worden bedacht. Op dit moment zijn dat vaak typische kerstgerechten als rollade, kip, kalkoen, biefstuk of wild. De Vegetariërsbond wil dat veranderen en wil daarom weten welke kerstgroente de plaats hiervan in moet nemen. “Wij vinden het niet meer van deze tijd dat vlees een centrale plek op het kerstmenu inneemt. Kerst is een moment van medeleven en bezinning. Nu we ons steeds bewuster worden  over de schadelijke gevolgen van vleesproductie, -consumptie en dierenleed is het ook tijd om opnieuw naar de kerstmaaltijd te kijken. Groenten zijn ook nog eens veel veelzijdiger en verdienen het alleen daarom al om in het middelpunt te staan.” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

De verkiezing valt binnen de kerstcampagne van de bond. Hiervoor zijn alle groenten genomineerd die regelmatig in kerstrecepten voorkomen en goed binnen het seizoen passen. De winnaar wordt vlak voor kerst bekend gemaakt.

Hulp bij vegetariër op bezoek

Naast de verkiezing helpt de Vegetariërsbond mensen met veel kerstmenu’s en gourmettips. Voor wie helemaal goed voorbereid wil zijn is er ook een adventsmail waarbij de ontvangers elke dag tips en recepten krijgen toegestuurd. Trouwens niet alleen vegetariërs en flexitariërs worden geholpen, ook mensen die iemand op bezoek krijgen tijdens de kerst die vegetarisch wil eten worden geholpen.

Steeds meer mensen eten regelmatig vegetarisch. Het zou daarom geweldig zijn als mensen minstens 1 van de 2 dagen van Kerst zouden kiezen voor een vleesloos menu. Wij helpen iedereen graag op weg om die dag zo lekker mogelijk in te vullen,” aldus De Graad.
woensdag 6 december 2017

Recenter nieuwsbericht

Meer nieuws