Vegetarische Kookboek uitschieter in boekenland

Lekker Vega Kookboek 201718-1-2018 Terwijl de Nederlandse boekenmarkt al jaren vrij stabiel is, maakt het vegetarische kookboek een ongekende groei door. De Vegetariërsbond organiseert voor het vijfde jaar de verkiezing van het Lekker Vega Kookboek. Er kan dit jaar gekozen worden uit 41 titels die in 2017 voor het eerst verschenen. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van de verkiezing vorig jaar.

Bij de eerste verkiezing in 2013 kon er op slechts 13 titels gestemd worden. Met het huidige grote aanbod is het des te belangrijker om de schijnwerpers op het meest inspirerende boek te zetten. Welk van deze kookboeken de meest smakelijke recepten bevat wordt bepaald door een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.

Het snel groeiende aanbod van vegetarische kookboeken weerspiegelt de groeiende belangstelling voor de vegetarische keuken.

De groei van het aantal vegetarische kookboektitels is een logische ontwikkeling. Kookboeken zijn al jaren een populair genre. Een auteur die zich wil onderscheiden en wil vernieuwen komt eigenlijk automatisch uit in de vegetarische keuken. De keuze uit te gebruiken groenten en mogelijke bereidingswijzen is vrijwel onuitputtelijk.’  aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Ongekende keuze: maar wat is het beste boek?

Op de website van de Vegetariërsbond, www.vegetariers.nl/kookboek, kan iedereen tot stemmen. Alle genomineerde boeken bevatten uitsluitend vegetarische recepten en kwamen in 2017 voor het eerst in Nederland uit. Eerdere winnaars zijn Chef het Samen met Tomaat (2016), De Groene Meisjes (2015), Vegarevolutie (2014) en I Love Groente (2013). “De lijst met genomineerden laat zien hoe divers de vegetarische keuken is van ontbijt tot dessert, van kind tot volwassenen en van vernieuwende recepten tot koken met restjes. Voor elk moment en elke persoon is er een vegetarisch kookboek op maat,” aldus De Graad.
donderdag 18 januari 2018

Recenter nieuwsbericht

Meer nieuws