Vivera winnaar van de Vegan Award

Het vegetarische vleesvervangersmerk Vivera heeft op Wereld Veganisme Dag, elk jaar op 1 november, de Vegan Award ontvangen voor hun assortiment plantaardige vlees- en zuivelvervangers. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) aan een door het publiek gekozen organisatie. De NVV wil hiermee bedrijven bedanken voor hun huidige aanbod en tegelijk aanmoedigen het assortiment uit te breiden.

De Vegan Award werd in ontvangst genomen door Heite Dommerholt, algemeen directeur van de Enkco foodgroup waar Vivera onderdeel van uitmaakt. Vivera is hierbij goed voor zo'n 30 procent van de jaarlijkse omzet van de foodgroup. Voor de toekomst verwacht Heite een grote groei in het assortiment vleesvervangers. Daarbij zal Vivera de komende jaren naast soja ook lupine gaan inzetten als grondstof voor vleesvervangende producten. Vlees zal binnen vijf jaar een luxeartikel gaan worden, is de verwachting van Heite.

Van de ruim 900 uitgebrachte stemmen gingen er maar liefst 483 naar Vivera. Het assortiment plantaardige vleesvervangers omvat onder andere plantaardige shoarma en gehakt, een spicy bean burger en kroketten. Daarnaast heeft Vivera ook diverse smaken plantaardige vervangers voor melk. Sinds kort zijn hun plantaardige producten gemakkelijk te herkennen door het blauwe vlakje met “100% plantaardig” op de verpakking. Vivera is goed verkrijgbaar bij diverse supermarkten (o.a. bij Jumbo en Plus). Kijk voor meer informatie over Vivera op www.vivera.com.
dinsdag 6 november 2012

Recenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk