Voortbestaan vegetarisch verzorgingshuis Felixoord bedreigd

De toekomst van het enige vegetarische verzorgingshuis in Nederland, Felixoord, staat onder druk. Dit komt door de veranderde wetgeving in de zorg en problemen rond het onderhoud van het pand. Vroeger waren er meer mogelijkheden omdat Felixoord een aparte status had waarbij het huis niet als instelling met een lokale, maar met een landelijk dekkingsgebied werd gezien. Om het tehuis te behouden, zou het goed zijn om die landelijke status opnieuw te verkrijgen. Felixoord is een petitie gestart om deze status weer te krijgen. Wij steunen die petitie en roepen iedereen op om deze te tekenen.

Overige ontwikkelingen

Met de bijzondere status is Felixoord er echter nog niet. Er is leegstand, doordat ouderen langer thuis moeten blijven wonen, en er is achterstallig onderhoud. De cliëntenraad van Felixoord is dan ook op zoek naar manieren om het huis te kunnen behouden. Hierbij wordt onder andere nagedacht over het gebruik van ruimtes voor andere doeleinden door verhuur als woningen, bedrijfsruimtes, etc.

Felixoord

Het Vegetarisch Zorgcentrum is uniek in Nederland. Het is het enige vegetarische zorgcentrum.
Het huis biedt plaats aan 70 bewoners waarvan 18 voor psycho-geriatrische en 8 voor somatische verpleeghuis zorg. Rondom het gebouw zijn in de loop der tijd 47 bungalows en appartementen gebouwd voor zelfstandig wonende oudere vegetariërs van 55+. Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen rond Felixoord via https://felixoordblijft.wordpress.com/.

Vegetarische in de zorg

Als Vegetariërsbond vinden we het belangrijk dat dit bijzondere tehuis blijft bestaan. Daarnaast zullen we dit jaar een campagne beginnen met als doel om ervoor te zorgen dat overal in de zorg goede en lekkere vegetarische maaltijden zijn. De 70 plaatsen in een volledig vegetarisch huis zijn namelijk heel mooi, maar uiteindelijk moeten alle 800.000 vegetariërs overal en ook bij hun in de buurt terecht kunnen.
dinsdag 10 februari 2015

Recenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk