Wereld Vegetarisme dag

Wereld Vegetarisme Dag, 1 oktober, is in het leven geroepen om meer bewustzijn te creëren rondom vegetarisme en de positieve effecten daarvan. Deze dag kenmerkt ook de start van de Maand van het Vegetarisme. 
Door Joukje van der Klis
 
photo_Ben_White
Door vegetarisch te eten, kom je meteen vast in de stemming voor dierendag; minder vlees eten kan dierenwelzijn bevorderen. En ook vast voor de internationale Dag ter Voorkoming van Natuurrampen. Natuurrampen komen steeds vaker voor door de opwarming van de aarde. Veeteelt is hier helaas een van de allergrootste veroorzakers van. Minder uitstoot door veeteelt, is een minder warme aarde met minder natuurrampen. Tot slot is, in het kader van Wereld Voedseldag, het beschikbare voedsel veel beter te verdelen wanneer iedereen (wat vaker) plantaardig zou eten. Bovendien hoeft er geen bos te worden gekapt voor de verbouwing van de soja waarvan 90% bestemd is als voer voor dieren in de bio-industrie. (…) Dit is nog maar een greep uit de vele voordelen van lekker vegetarisch eten.
 

Maak kans op een gratis jaarabonnement 
op ons Lekker Vega Magazine 

 
Meer cadeau's ontvangen? Word dan donateur, kies 1 van de 3 cadeau's en maak gebruik van de vele voordelen, w.o. korting op vega(n) producten.

Net zoals een geliefd huisdier het hele jaar liefde en aandacht krijgt en op 'Dierendag' hooguit nog wat extra in het zonnetje wordt gezet, kunnen we het elke dag een beetje 'Wereld Vegetarisme dag' laten zijn. Iedere dag dat we kiezen voor vegetarisch eten, heeft een positief effect op de aarde, natuur en klimaat, (mede-) mens en dier.  Vandaag staan we daar hooguit nog wat extra bij stil.

'Nothing will benefit human health and increase changes of survival of life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet' (Albert Einstein 1879-1955)
 

Vega-agenda oktober 

1 okt: Wereld Vegetarisme dag 

1-31 okt: Maand van het Vegetarisme
4 okt: Dierendag
13 okt: Wereld Voedseldag (strijd tegen honger, ondervoeding en armoede)
woensdag 25 september 2019

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk