Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Vega! Zomerweken

Van 2 – 9 augustus 2015 wordt het 25 jarig jubileum van de vegan summer-holiday gevierd met een speciaal feestelijk  programma op centrum Rivendel. Dat ligt net over de grens in Duitsland tussen Nijmegen en Kleve.
Er komt dinsdag 4 augustus een presentatie van bioboer Jan van Arragon over  zijn landbouwmethode zonder dierlijke mest (www.bioakker.nl) . En donderdag 6 augustus een voordracht over ‘Wat voor mens wil je zijn? Ondertitel: Over de reikwijdte van de humaniteit’  van ethicus Hans Bouma. In de zomerweek is er volop ruimte voor ontspanning en ontmoeting op een prachtige heuvel-en bosrijke plek. Geplande activiteiten zijn: Yoga, Creatieve workshop, Sacred Dance, Live Muziek, Hoopdance, wandelen in het Reichswald, bonte avond / swingavond en lekker buiten eten. Ook kun je natuurlijk informatie krijgen over plantaardige en biologische voeding. De maaltijden zijn vegan en allemaal met biologische produkten samengesteld. Het programma wordt mede gekleurd door de inbreng van de deelnemers zelf, bijvoorbeeld d.m.v. zang en muziek, neem dus vooral je eigen muziekinstrument mee! Het schoonmaken van de ruimtes en het helpen met het bereiden van de maaltijden hoort ook tot de vaste programmapunten, waarvoor ieders medewerking bij toerbeurt gevraagd wordt. Verder kan je natuurlijk vanuit Rivendel uitstapjes in de omgeving maken. De natuur nodigt uit tot wandelen, fietsen en zwemmen in ons zwembad.

Contacteer voor opgave of meer informatie Peter van der Eijnden: pjvdeijnden@gmail.com , tel: 0049-2826-999805