Over Ons
De Vegetariërsbond wil vleesminderaars, flexitariërs en vegetariërs laten proeven van de lekkere en gezonde vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten, middels inspirerende services zoals de #0 Dagen Lekker Vega, de Lekker Vega Kookshow,  evenementen, etc. Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?
Lees meer,  en doe mee!
 

Help ons duidelijk te maken welke producten vegetarisch zijn

De Vegetariërsbond is de organisatie die jou en anderen helpt met welke producten écht vegetarisch zijn en welke niet. In veel producten zit verborgen vlees of andere dierlijke ingrediënten of hulpstoffen. Om te zorgen dat je niet elke ingrediëntenlijst hoeft te spellen, certificeren wij -exclusief voor Nederland- het V-Label keurmerk
Dit productkeurmerk, dat in veel Europese landen wordt uitgegeven, garandeert jou dat het product gegarandeerd vegetarisch is, OF veganistisch want het productkeurmerk is er ook in een variant voor vegan producten.
Daarnaast geven we voorlichting over wat vegetarische instinkers zijn en welke E-nummers (mogelijk) niet-vegetarisch zijn.

Om deze voorlichting te kunnen blijven geven kunnen we niet zonder jouw steun. Voor slechts €3,50 per maand ben je donateur van de Vegetariërsbond, steun je ons werk om voorlichting te geven over vegetarisch eten en ontvang je ook nog 4 keer per jaar het magazine Lekker Vega met productinformatie, productnieuws, voedingsinformatie, recepten en nog veel meer. 

Profiteer direct!

Als dank voor je donatie krijg je:
  • Gratis het Lekker Vega Kookpakket bestaande uit een biokatoenen kookschort, de startersbrochure Tast Toe! én 'Vegatopia het kookboek' en een Lekker Vega Magazine.
  • Gratis! 4 x per jaar magazine Lekker Vega op je deurmat.
  • Korting! Je krijgt 10% korting in vele restaurants en korting bij diverse webshops o.a. de Vegetarische Slager.
  • Gratis! Persoonlijke voedingsscan.

Machtiging en voorwaarden ontvangen geschenk en levering in buitenland

Ben je het achteraf niet eens met je afschrijving, dan kun je het bedrag binnen een maand terugvorderen bij de bank. Je machtiging geldt tot wederopzegging. Je machtiging opzeggen kan heel eenvoudig een brief of e-mail (naar administratie@vegetariers.nl) is voldoende.

Binnen enkele weken krijg je je welkomstpakket met kortingspas thuis. Woon je in het buitenland en wil je ons magazine ontvangen? Dan vragen we een donatie van minimaal €44,50 in verband met hogere verzendkosten.
Uitsluitend donateurs die afgelopen drie jaar geen lid/donateur zijn geweest komen in aanmerking voor deze actie. Het donateurschap geldt voor minstens een jaar. Dit geldt ook bij doneren in termijnen.

Algemeen Nut Beogende Instelling

We zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent onAlgemeen Nut Beogende Instellingder andere dat:
  • Ons doel en onze feitelijke werkzaamheden voor 90% of meer een algemeen belang dienen.
  • We geen winstoogmerk hebben
  • Bestuursleden geen loon ontvangen, maar slechts een onkostenvergoeding
Lees alle voorwaarden