Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee
 

Nalaten aan de Vegetariërsbond

Algemeen Nut Beogende Instelling
Als we realistisch zijn moeten we vaststellen dat de toekomst er voor onze kleinkinderen en voor de dieren niet zonnig uitziet. Dagelijks kunnen we lezen hoe de manier waarop wij eten onnoemelijke schade toebrengt aan onze omgeving en onszelf. Het positieve is dat onze eigen keuzes over onze voeding hier grote invloed op hebben. Er is nauwelijks een persoonlijke keuze te bedenken die meer positieve gevolgen heeft voor mens, dier en milieu dan de keuze voor vegetarische voeding. Daarom zet de Vegetariërsbond zich in voor verantwoorde vegetarische voeding. En dit steeds met een optimistische toon.

Wie ook na het overlijden wil bijdragen aan een betere wereld, maakt met het steunen van de Vegetariërsbond een verstandige en gefundeerde keuze.

De Vegetariërsbond in uw testament


De Vegetariërsbond zet zich al sinds 1894 in voor vegetarisch eten in het algemeen en het vegetarisme in het bijzonder. De organisatie was al actief voor u werd geboren en we verwachten hier nog decennia lang mee door te moeten gaan. Dit doen wij door het organiseren van campagnes en activiteiten, het geven van voorlichting en voedingsinformatie en het beheren van keurmerken. Vegetarisch eten draagt bij aan een beter milieu, een eerlijkere voedselverdeling, het bestrijden van de vee-industrie en een gezonder leven. Daarom is een gift aan de Vegetariërsbond een gift voor een betere wereld.

Hoe nalaten


Om geld na te laten aan de Vegetariërsbond hoeft u zeker niet rijk te zijn. Alle steun is welkom. Het zijn juist de vele kleine bedragen die er voor zorgen dat de Vegetariërsbond haar werk kan doen! U kunt geld nalaten door middel van een legaat. Met een legaat kunt u zelf bepalen welk deel van uw erfenis u aan de Vegetariërsbond wilt nalaten. Dit kan een vastgestelde som geld zijn, maar ook een percentage van uw nalatenschap of een waardevol bezit, zoals sieraden, een schilderij of uw huis. Het legaat wordt opgenomen in uw testament. Dit moet worden opgemaakt door een notaris.

Meer informatie


De Vegetariërsbond opnemen in uw testament is een speciale daad die wij zeer waarderen. Mocht u nog vragen hebben of persoonlijk met ons over willen praten kunt u via onderstaand formulier een afspraak maken met onze directeur Floris de Graad. Dit kan zowel zijn voor een telefonisch gesprek als voor een persoonlijk gesprek op ons kantoor.