Over Ons
De Vegetariërsbond wil vleesminderaars, flexitariërs en vegetariërs laten proeven van de lekkere en gezonde vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten, middels inspirerende services zoals de #0 Dagen Lekker Vega, de Lekker Vega Kookshow,  evenementen, etc. Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?
Lees meer,  en doe mee!
 

Contractueel schenken


Met een schenking steun je de Vegetariërsbond op een bijzondere manier. Je geeft ons, door de looptijd van minimaal vijf jaar, zekerheid van continuïteit en je profiteert zelf van een volledige aftrekbaarheid van jouw schenking van de inkomstenbelasting. Een schenking met optimaal voordeel voor beide partijen!

Wat is schenken

Schenken is een vorm van geld geven waarbij je je gift vastlegt in een notariële akte of een simpel contract. In deze akte/contract wordt het bedrag vastgelegd dat je jaarlijks, gedurende minimaal vijf jaar, wilt schenken. De looptijd van vijf jaar is een voorwaarde van de Belastingdienst. De bedragen kun je zelf overmaken per jaar of door ons laten incasseren per jaar, kwartaal of maand.

Verschil schenken en doneren

Als je geld wilt doneren is het aantrekkelijker om dit te doen via een notariële akte of contract dan wanneer je een ‘gewone’ donatie doet. Bij schenken mag je namelijk het volledige bedrag aftrekken van je belastbaar jaarinkomen. Het is bovendien mogelijk om het bedrag dat je terugkrijgt mee te schenken aan de Vegetariërsbond. Je schenkt dan meer zonder dat je daarvoor meer betaalt.

Het verschil zien tussen een ‘gewone’ donatie en notarieel schenken? Ga dan naar de rekenvoorbeelden.

Teruggave belasting

Hoeveel je terugkrijgt van de schenking is afhankelijk van je inkomen en leeftijd. Je kunt het bedrag berekenen met de Schenkcalculator. Je kunt ook berekenen hoeveel je extra kunt schenken voor hetzelfde netto bedrag. Bij je belastingaangifte kun je onder 'persoonsgebonden aftrekpost' en vervolgens onder 'giften' het jaarlijkse betaalde bedrag volledig in aftrek brengen als periodieke gift.

Wil je schenken aan de Vegetariërsbond?

Mail dan naar info@vegetariers.nl. Wij sturen je een contract toe. Schenken kan al vanaf €50 per jaar.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met info@vegetariers.nl of 020 - 33 000 44.