Over de Vegetariërsbond

Benieuwd wat wij allemaal doen? 

evenement langste vegetarische tafel


De Vegetariërsbond (officieel De Nederlandse Vegetariërsbond) wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten. Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen waarbij geproefd kan worden van smakelijke vleesloze gerechten.

We promoten vegetarische voeding door te laten proeven hoe lekker dit is. Daarnaast laten we in onze achtergrondinformatie zien waarom vegetarisch eten niet allen een lekkere, maar ook een gezonde en bewuste keuze is.

Dat doen we door:
  • Het organiseren van evenementen waar geproefd kan worden hoe lekker vegetarisch eten is, zoals de Langste Vegetarische Tafel, de VegeQ en de Veggie Fair.
  • Het organiseren van de Vegetarische Restaurantweek waarbij in deelnemende restaurants kan worden genoten van een verrassend en origineel driegangenmenu. Daarnaast laten we met ons keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs zien bij welke restaurants je goed vegetarisch kunt eten.
  • Het helpen van consumenten en professionals bij het maken van lekker vegetarisch eten. Dit doen we door middel van de kooktips op deze site en in ons magazine Lekker.Vegetarisch (voor consumenten) en Vegucation, een lesmethode voor vegetarisch koken (voor professionals).
  • Het geven van informatie aan consumenten over gezonde vegetarische voeding en over welke producten vegetarisch zijn (productkeurmerk en productranking).

Steun ons of help mee!

donatieHelp ons mee om jou en anderen te helpen om vaker vegetarisch te eten. Word donateur en draag bij aan de groei in het aantal mensen dat minder vlees eet. Als dank ontvang je het Lekker Vega Kookpakket
 

Help ook mee!

We kunnen onze activiteiten alleen tot een succes maken met de jouw steun. Dat kan financieel door donateur te worden. Je krijgt dan ook ons magazine Lekker Vega: vol met recepten, tips over producten en achtergrondartikelen over lekkere vegetarische voeding.
Je kunt natuurlijk ook helpen door zelf je handen uit de mouwen te steken. Als onbetaalde medewerker, als zzp'er of door onze informatie te verspreiden. Samen kunnen we er dan voor zorgen dat heel Nederland de smaak van vegetarisch eten te pakken krijgt. We kunnen bij onze activiteiten jouw hulp goed gebruiken.