Anne Jasmijn Markus

Naam: Anne Jasmijn Markus
Functie: Social Media Manager (Facebook)

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Samen met collega’s verzorg ik de berichten en communicatie op Facebook. Daarbij is het heel erg belangrijk om je in te leven in mensen die vaker vegetarisch wensen te eten, maar ook mensen die al helemaal vegetarisch of plantaardig eten. Op deze manier probeer ik iedere vraag, behoefte en gedachtegang te voorzien van leuke weetjes, informatie en bijvoorbeeld kooktips.

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
In mijn studie (Antropologie) duik ik in de beleving en de wereld die vormgegeven is door mensen. Andersom duik ik ook in hoe de natuur weer de mens vormgeeft. Ik richt mij voornamelijk op culturele processen. Daarnaast ben ik actief bij de bewonersvereniging op mijn studentencomplex. Samen zetten we ons in voor een prettige, gezellige en aangename leefomgeving. In de zomermaanden kook ik samen met bewoners voor studenten op het complex, iedereen mag aanschuiven en genieten van een goedkope maar overheerlijke gezonde maaltijd.

Wat is je grootste hobby?
Schilderen! Ik druk mij voornamelijk uit in abstracte schilderijen. De vormgeving en het kleurgebruik hebben samen een verweven symbolische waarde. Het gaat mij er niet om dat iedereen ziet wat het is. Ik vind het prachtig om mee te maken dat sommige mensen een schilderij zien en het gelijk bij ze binnenkomt. Dan kijkt de persoon me aan, en weten we dat we hetzelfde gevoel kennen. Het is mooi om met mensen een verbinding aan te gaan.

Wat is jouw vega(kook)tip?
Verras mensen door vleesvervangers te vervangen met... groente!
Een vriendin van mij is compleet fan van vegetarische kipstukjes. In plaats daarvan bak ik oesterzwammen uit met een kipkruidenmix. Ik vind het leuk als mensen positief verrast zijn dat je ook lekker kan koken zonder vleesvervangers.

Wat is je favoriete gerecht?
Risotto, dat kan ik echt enorm waarderen!  Daar kunnen zoveel smaken tegelijkertijd in zitten, zoals bij dit recept voor pompoen-risotto.

Wat is je favoriete groente?
Peultjes vind ik superlekker. Ik maak vaak rijstgerechten, en meestal passen peultjes daar heel goed bij.

Welke eetervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
De allereerste keer dat ik als vegetariër risotto at. Ik was vrij jong en had nog nooit risotto gegeten. Al die smaken waren heerlijk! Ik proefde in zo’n geval dat het gerecht zorgvuldig was bereid. Dit heeft mij geïnspireerd om net even iets meer tijd te nemen voor de bereiding van gerechten.

Terug naar het overzicht