Femke Hurkmans

Naam: Femke Hurkmans
Functie: Webredacteur

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Ik plaats webcontent, redigeer teksten, schrijf  de nieuwsbrief en af en toe een kooktip.

Wat vind je leuk aan het werk? Ik heb niet zoveel met eten en koken, maar door dit werk zie ik continue recepten voorbij komen, waardoor ik zelf ook geïnspireerd raak.

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
Ik ben voorzitter van TranScreen, het transgender filmfestival Amsterdam. We zijn een cultureel, maatschappelijk en informatief festival voor en door trans*personen. TranScreen is voor iedereen toegankelijk en door ontmoetingen en film willen we de zichtbaarheid en acceptatie van trans*personen vergroten. We laten films met als thema transgender en genderidentiteit zien en laten onze bezoekers nadenken over gevestigde gendernormen en wat het betekent om hiervan af te wijken in onze maatschappij. Ons festival is 1x per 2 jaar, maar tussendoor hebben we verschillende spin-offs, zowel in Amsterdam als in de rest van Nederland (en soms ook in de rest van de wereld).

Wat is je grootste hobby?
Naast TranScreen is dat varen of met mijn konijnen in onze tuin bezig zijn. We hebben net 2 jonge konijnen erbij gekregen en het kost een hoop werk om ze op te voeden en te verzorgen. Maar ze zijn zo schattig.

Wat is jouw vega(kook)tip?
Ik houd van makkelijk eten en gooi graag alles in een wok of in de oven. Aangezien ik altijd al vegetarisch heb gekookt, zou ik niet weten wat het verschil is met niet-vega koken. Ik denk eigenlijk dat het alleen maar makkelijker is.

Wat is je favoriete gerecht?
Cassave friet! Ik eet geen aardappelen en dus ook geen (gewone) friet. Zodra ze dus ergens cassave friet verkopen, bestel ik dat meteen!

Wat is je favoriete groente?
Ik houd van alle groente. Misschien vind ik witlof wel het lekkerste, het is makkelijk klaar te maken en heeft veel smaak van zichzelf. Lekker uit de oven met zoete aardappel.

Welke eet ervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Hmm, zou het zo niet weten. Ik ben altijd al blij dat wanneer ik honger heb er iets is wat ik kan eten. Vroeger was dat moeilijker dan nu, zeker omdat ik geen aardappels en pinda’s eet. In cafés waren chips en pinda’s vaak het enige wat je kon krijgen, maar tegenwoordig is er gelukkig wat meer variëteit (noten en tortilla’s bijvoorbeeld).

Terug naar het overzicht