Ineke Pompen

Naam: Ineke Pompen
Functie: online communicatiemedewerker Instagram en Twitter

Wat vind je leuk aan het werk? Hoewel het merendeel van de medewerkers onbetaald werkt, is iedereen heel professioneel in de manier waarop zij de Vegetariërsbond vertegenwoordigen. Het is een leuke club die verantwoordelijkheid neemt voor zijn taken en waar ik ook nog veel van opsteek.

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven? Ik werk tevens als communicatie medewerker voor de afdeling Rotterdam Rijnmond van het Rode Kruis, ook een (heel grote) vrijwilligersorganisatie. Daar ben ik betrokken bij diverse fondsenwervingscampagnes, sales acties en schrijf ik artikelen voor de website en zit ik in het webcare-team.

Wat is je grootste hobby? Mijn 2 Saarlooswolfhonden (een Nederlands ras) waar ik veel mee onderneem en ook voor de rasvereniging doe ik diverse dingen op communicatie gebied.

Wat is jouw vega(kook)tip? Ik probeer graag nieuwe dingen uit maar er zijn een paar succesnummers bij mij thuis die ik met mijn ogen dicht kan maken. Risotto is er daar één van: Voor ca. 5 flinke eters: bodempje olie verwarmen in de pan. Bouillonblokje daarin verkruimelen en even doorroeren (en niet laten aanbakken). Ca. half pak rijst erbij en de korrels goed omhullen met olie. Flinke plens kokend water erbij. Alles doorroeren en op half hoog vuur zetten. Na een paar minuten even kijken of na het roeren er weer nieuw water nodig is. Dit doe je een minuut of 10 en dan een bakje klein gesneden kastanjechampignons erdoor. Zorg er steeds voor dat het niet te hard gaat en de risotto vochtig blijft. Na een minuut of 20 proef je of alles gaar is. Zoja, dan eventueel wat (vega) kaas erdoor smelten en kruiden met tijm, zout en peper. Kan makkelijk nog even 10 min op tafel staan voordat de rest klaar is want blijft goed warm met het deksel erop (let wel op dat er dan nog wat vocht in de risotto zit anders wordt het alsnog veel te droog.)

Wat is je favoriete gerecht? Ik vind warmere gerechten sowieso prettiger dan koude dus ben niet zo van de salades. Ik ben een ontzettende Ottolenghi adept. Alles wat ik van hem probeer is fantastisch (behalve gerookte aubergine, brrr). Zijn preikoekjes doen het bij mij thuis goed (ik ben sowieso een prei fan), maar ook de burgur met paprika, ui en krenten en de winterse cous-cous.

Wat is je favoriete groente? Bietjes vind ik heerlijk en veelzijdig. Prei dus ook. Pompoen. Ui. Okra. Bloemkool. Courgette. Ik lust alles. Echt.

Welke eetervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt? Ik kan me niet iets herinneren dat enorme indruk maakte. Ik heb wel veel goede herinneringen aan etentjes bij vrienden. Gewoon home made cooking met liefde. Dat proef je altijd!

Wat wil je graag nog meer kwijt? Ik heb een pop-up restaurant gehad in de Markthal in Rotterdam met vegetarisch eten. Daar moest de gemiddelde Rotterdammer heel erg aan wennen. Er waren nog schrikbarend veel mensen die bij vegetarisch eten echt dachten dat je dan tot een blaadje sla en een wortel veroordeeld was. Graag maak ik samen met de Vegetariërsbond duidelijk hoe lekker en veelzijdig vegetarisch eten is. Volg mij op: Instagram.com/thorgal_and_aeghir


Terug naar het overzicht