Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Iris Slabbekoorn

Naam: Iris Slabbekoorn
Functie: Researcher Productranking

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Ik ga naar supermarkten en bekijk per productcategorie of producten vegetarisch, verdacht of niet-vegetarisch zijn. Als een product vegetarisch is, kan de producent kiezen voor het Vegetarisch Keurmerk, dan wordt het door ons uitgezocht en indien goedgekeurd mogen ze het keurmerk dragen.

Wat vind je leuk aan het werk?
Ik vind het leuk dat ik niet alleen mensen help om makkelijker vegetarische producten te vinden en te kopen, maar dat ik er zelf ook nog eens heel veel van leer. Ik heb veel kennis over producten en ingrediënten (zoals E-nummers) opgedaan, wat handig is voor mijn studie!

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
Ik studeer Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast doe ik bij verschillende organisaties vrijwilligerswerk.

Wat is je grootste hobby?
Ik houd heel erg van zwemmen en heb verschillende sporten beoefend (o.a. reddingszwemmen), daarnaast ga ik graag naar het strand en op zoek naar leuke (vega) eettentjes.

Wat is jouw vega(kook)tip?
Scrambled tofu met kala namak (zwart zout). Dit zout heeft een ei-achtige smaak, waardoor het heel lekker is om het over tofu te strooien. Je kan de tofu een gelige kleur geven door er kurkuma doorheen te mengen, waardoor je het bijna niet kunt onderscheiden van 'echte' scrambled eggs.

Wat is je favoriete gerecht?
Ik houd heel erg van verschillende soorten hartige taarten en ovenschotels.

Wat is je favoriete groente?
Broccoli!

Welke eet ervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Toen ik van een dorp in Zeeland naar Den Haag verhuisde en erachter kwam dat er een vegetarische snackbar bij het station zit. Niet heel culinair, maar wel een aangename verrassing! Heel fijn om eindelijk weer eens een frikandel of hamburger (zonder dierenleed) te kunnen eten in plaats van altijd maar een kaassoufflé. ;)

Terug naar het overzicht...