Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Karlijn Bos

Naam: Karlijn Bos
Functie: Online communicatiemedewerker Instagram

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Ik hou de Instagram accounts van de Vegetariërsbond bij. Zo post ik onder andere over de nieuwe afleveringen van Lekker Vega en heerlijke vegetarische recepten.

Wat vind je leuk aan het werk?
Het geeft mij veel voldoening om mensen proberen over te halen om minder vlees te gaan eten, dat probeer ik in mijn dagelijkse leven ook een beetje te doen. Daarnaast vind ik het leuk om dit via een relatief nieuw medium als Instagram te doen.

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
Ik ben voltijd student Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en op dit moment ben ik bezig met het schrijven van mijn scriptie. Daarnaast verdien ik nog wat bij als verkoopmedewerkster bij Etos.

Wat is je grootste hobby?
Ik kook heel graag, dit doe ik bijna elke avond (ik zal eerlijk zeggen dat ik me zeker ook wel eens lui voel en eten bestel of afhaal). Verder vind ik het af en toe leuk om wat op mijn gitaar te spelen.

Wat is jouw vega(kook)tip?
Jackfruit! Je kunt het kopen in toko’s, ik koop het vaak in blik (gepekeld). Even afspoelen, in plakjes snijden en bakken met je favoriete kruiden. Je kunt er bijvoorbeeld een soort vegetarische döner van maken, of vega pulled pork. Zoek het maar eens op!

Wat is je favoriete gerecht?
Ik hou heel erg van gepureerde groentesoepjes, zoals zoete aardappelsoep. Fruit wat ui en knoflook, voeg blokjes rode paprika en zoete aardappel toe met wat paprikapoeder, komijn en peper en bak even mee. Voeg daarna groentebouillon toe totdat alles onder staat en kook totdat de stukjes zoete aardappel gaar zijn. Pureer met een staafmixer en voeg naar smaak nog peper, zout en eventueel tabasco toe. Om het wat romiger te maken kun je nog wat zure room of kokosmelk toevoegen.

Wat is je favoriete groente?
Ik hou van heel veel soorten groente, maar met name van champignons, bloemkool en spruitjes. Die laatste klinkt misschien een beetje raar voor de meeste mensen maar echt, spruitjes zijn fantastisch als je ze goed bereid, gekarameliseerd uit de oven bijvoorbeeld als ik zomaar even een suggestie mag doen.

Welke eetervaring heeft de grootste indruk op je gemaakt?
Toen ik vroeger met mijn ouders op vakantie ging, zaten we altijd in een huisje in de middle of nowhere. Zo waren wij een keer in Italië en gingen we uiteten in het dichtstbijzijnde dorp. Toen we daar aankwamen vertelde de serveerster dat ze een 3-gangenmenu hadden van de chef. Het menu was geschreven in het Italiaans en we begrepen er vrij weinig van. Het Engels van de serveerster was zeer gebrekkig en smartphones met snelle vertaalfuncties waren volgens mij nog niet echt een ding toen. Dus wij namen de gok: het was een gehele verrassing voor ons wat we zouden gaan eten. Maar het was geweldig lekker en sindsdien heb ik meerdere malen geprobeerd om die fantastische cannelloni nog eens na te maken.

Terug naar het overzicht.