Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Lisanne Koopmans

Naam: Lisanne Koopmans
Functie: medewerker styling & fotografie

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Mijn werk is dat ik ervoor zorg dat de recepten die op de website staan aangevuld worden met beeldmateriaal. Dit doe ik veelal thuis. Ik maak dan het gerecht en zorg ervoor dat het er lekker en mooi uitziet. We komen af en toe ook bij elkaar met het team om samen te koken en te fotograferen. We maken dan ook beeld ter promotie van evenementen en voor het magazine ‘Lekker Vegetarisch.’

Wat vind je leuk aan het werk?
Het leuke aan dit werk is dat ik mijn vak en tevens mijn passie, styling en fotografie, kan uitoefenen voor een organisatie die uitdraagt waar ik zelf ook voor sta. Bewust en gezond vegetarisch eten en vooral laten zien dat het lekker en gevarieerd kan zijn.

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
Op dit moment ben ik vooral bezig mezelf in de markt te zetten als stylist en vormgever. Ik ontwerp o.a. huisstijlen en nu ook veel ansichtkaarten en posters. In de toekomst hoop ik veel klanten te helpen bij het visualiseren van hun idee en/of boodschap.
Dit mijn website en hier vind je me op Linkedin en hier op Instagram.

Wat is je grootste hobby?
Fotografie.

Wat is jouw vega(kook)tip?
‘Zien doet eten’. Hoe simpel een gerecht ook is, je kan er altijd iets leuks van maken (ook voor jezelf op een doordeweekse dag). Een timbaaltje van rijst, werken met laagjes, takjes verse kruiden, een schijfje limoen en veel kleur maar ook minimalisme. Zo lijkt het ineens een 5 sterren gerecht.

Wat is je favoriete gerecht?
Een lekkere curry (maar niet te pittig hoor!) en ik hou ook heel erg van rijke gevulde salades.

Wat is je favoriete groente?
Hmm lastig, het is dat avocado geen groente is... dan denk ik courgette. Makkelijk en je kan er lekker veel mee.

Welke eetervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Tijdens een vierdaagse jeeptocht over de zoutvlaktes van Bolivia werd de achterklep gebruikt als tafel voor heerlijke lunches met een overvloed aan groenten en aardappels, waaronder de zoete aardappel die ik zo heb leren kennen en nu regelmatig thuis klaar maak.

Wat wil je graag nog meer kwijt?
Leuk om positieve reacties te krijgen op de recepten en foto’s die we communiceren, ik hoop dat iedereen genoeg inspiratie opdoet om te genieten van een lekkere vegetarische maaltijd.

Terug naar het overzicht