Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Lucia Sancho

Naam: Lucia Sancho
Functie: medewerker statersbrochure

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Ik werk aan een brochure met informatie en recepten voor nieuwe vegetariërs en flexitariërs.

Wat vind je leuk aan het werk?
Ik vind het zalig om kennis over te brengen via een blad of boek. Ik hou me veel bezig met koken en gezond eten, want ik heb een cateringbedrijf en doe daarnaast een opleiding natuurvoedingskunde waarbij diëtetiek een belangrijk onderdeel is. Voordat ik cateraar werd werkte ik als productiemanager en redacteur bij uitgeverijen en heb ik veel bladen en boeken mogen maken. In dit werk komen mijn twee favoriete bezigheden samen en voel ik me als een vis in het water!  

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
Ik heb een gezin en gezamenlijk onderhouden we een moestuin waarbij ik vooral de geneeskrachtige kruidentuin voor mijn rekening neem. Verder ben ik actief als vrijwilliger EHBO voor het Nederlandse Rode Kruis. En in het kader van mijn opleiding maak ik in opdracht van MMV een receptenboek voor kankerpatiënten. Zie hier mijn Linkedin.

Wat is je grootste hobby?
Keramiek maken en in de natuur (bezig) zijn

Wat is jouw vega(kook)tip)?
Zorg dat je voorraadkast altijd gevuld is met allerhande houdbare specerijen, (potten) bonen en smaakmakers als olijven, artisjokharten, gegrilde groenten etc. Dan kun je met een paar verse ingrediënten in een handomdraai altijd een zalige maaltijd op tafel zetten!

Wat is je favoriete gerecht?
Moeilijke vraag, want het zijn er zoveel! In de zomer vind ik een eenvoudige Griekse salade altijd erg lekker en in de winter ben ik dol op ovengerechten met kaas. Kijk hier voor mijn recepten!

Wat is je favoriete groente?
In de winter zijn spruitjes mijn favoriet en in de zomer verse boontjes.

Welke eetervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
De eerste keer dat ik verse koriander proefde in een gerecht in een Thais restaurant in de Verenigde Staten. Ik was direct verkocht!

Wat wil je graag nog meer kwijt?
Dat het voor ieders gezondheid de moeite waard is om geen of in ieder geval minder vlees te eten. Ons lichaam en onze geest functioneren optimaal met veel verse (groene) groenten en fruit en daarnaast zijn volkoren graanproducten en peulvruchten onontbeerlijk. Verder is het prettig om voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen die in avocado, walnoten, zaden en in diverse oliën zitten die je goed kunt toepassen in saladedressings.

Terug naar het overzicht