Maartje van Abeelen

Naam: Maartje van Abeelen
Functie: Online communicatiemedewerker Facebook en Twitter

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Sinds de zomer van 2016 maak ik deel uit van het team online communicatiemedewerkers. Ik schrijf berichten voor Facebook en Twitter. Verder komen er soms kooktips en af en toe een kookboek- of restaurantrecensie van mijn hand online. Als de tijd het toe laat, doe ik soms nog wat voor webredactie.

Wat vind je leuk aan het werk?
Ik heb altijd gezegd dat ik alleen vrijwilligerswerk wilde doen, als ik echt achter het doel van de organisatie zou staan. Dat is hier het geval. Daarnaast vind ik het leuk om andere vegetariërs te ontmoeten en niet steeds verantwoording af te hoeven leggen over mijn eetstijl. Ook is het goed om bij te leren over schrijven vanuit het oogpunt van een organisatie.

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
Ik zit nu in het tweede jaar van mijn hbo deeltijdstudie Media, Informatie & Communicatie. Dit kost dus veel tijd aan studeren en aan reizen, want deze opleiding is alleen te volgen aan de Hogeschool van Amsterdam en ik woon in Noord-Brabant.

Om deze studie te kunnen bekostigen werk ik vier dagen in de week parttime als postbesteller bij PostNL. 
Daarnaast heb ik nogal wat hobby’s en probeer ik er ook nog een sociaal leven op na te houden.

Wat is je grootste hobby?
Mijn grootste hobby is geocaching, kort omschreven is dat “schatzoeken” met behulp van een GPS. Ook ben ik al sinds mijn 11e lid van de plaatselijke kanovereniging, een kleine en gezellige club. Kanoën is dan ook mijn tweede grootste hobby.

Wat is jouw vega(kook)tip?
Hoewel ik al sinds mijn 13e vegetarisch eet, ben ik koken pas later leuk gaan vinden. Ik probeer graag dingen uit: niet altijd met goed resultaat. Een perfecte kok zal ik nooit worden, maar het is toch leuk als een vriendin, die afgestudeerd kok is, een recept van mij “briljant” noemt.

Wat is je favoriete gerecht? Pfft, ik heb niet echt een favoriet gerecht, ik vind heel veel lekker. Op dit moment is het risotto, maar morgen kan het een ovenschotel of pasta zijn.

Wat is je favoriete groente?
Paprika, courgette, champignons, broccoli? Ik vind bijna alle groenten lekker.

Welke eet ervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Drie jaar geleden was ik met de kanovereniging op kanovakantie in Slovenië. Na een dag wildwatervaren kwamen we terecht bij een klein restaurantje, gewoon bij de eigenaren in de achtertuin. Hier at ik voor het eerst gnocchi en vond dit zo lekker dat ik het de rest van de week het liefste elke dag wilde eten. Terug in Nederland van alles geprobeerd met gnocchi, maar ik heb het geheime recept van de Slovenen nog niet doorgrond.

Wat wil je nog meer kwijt?
Voor mijn opleiding word ik geacht al mijn sociale media goed bij te houden. Zo heb ik naast facebook, twitter, instagram en linkedin ook een blog, die deels over vegetarisch eten gaat: maartjesmovingcastleblog.wordpress.com Reacties zijn altijd welkom.


Terug naar het overzicht