Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Marieke Broeders

Naam: Marieke Broeders
Functie: Medewerker Vegacademy

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Ik help mee met het ontwikkelen en plaatsen van recepten op de website. Daarnaast komen we één keer per maand samen met de medewerkers van Styling en Fotografie om foto’s van de gerechten te maken die bij de recepten op de website geplaatst kunnen worden. Hiervoor bedenk ik ook recepten en help ik met koken.

Wat vind je leuk aan het werk?
Ik vind het erg leuk om met eten bezig te zijn en gerechten te koken. Daarnaast kan ik mijn ervaringen als vegetariër gebruiken om anderen lekkere vegetarische recepten aan te bieden, wat ik erg bijzonder vind.

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
Op dit moment volg ik een parttime premaster voor de master Health Sciences. Daarnaast ben ik werk aan het zoeken en ben ik nu vooral bezig met ontdekken waar ik zou willen werken en wat voor werkzaamheden ik het leukst vind om te doen.

Wat is je grootste hobby?
Ik houd erg van muziek. Zowel muziek luisteren als muziek maken. Ik zing bij een koor en speel af en toe gitaar.

Wat is jouw vega(kook)tip?
Kies als lunch of tussendoortje een keer voor iets anders dan brood en maak bijvoorbeeld een wrap van ei met groentes en kaas.

Wat is je favoriete gerecht?
Alles met aardappels! Ik hou enorm veel van aardappels en eet graag recepten zoals aardappelovenschotels of aardappelsalade.

Wat is je favoriete groente?
Broccoli.

Welke eetervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Wat ik erg bijzonder vond was toen ik bijna 2,5 jaar geleden in Bangkok was. In deze drukke stad zijn ontzettend veel eetstalletjes midden op straat, waar je 'to go' maaltijden kan kopen die ter plekke voor je klaargemaakt worden.

Wat wil je graag nog meer kwijt?
Ik vind het ontzettend leuk om te merken dat veel mensen steeds bewuster worden en vaker voor een maaltijd zonder vlees kiezen.

Terug naar het overzicht