Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Marieke Broeders

Naam: Marieke Broeders
Functie: Webredacteur

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Ik help mee om de website te onderhouden, schrijf content voor op de website en onderhoud de teksten die op de site geplaatst zijn. Daarnaast doe ik de eindredactie van de nieuwsbrief.

Wat vind je leuk aan het werk?
Ik ben nu zelf toch bijna de helft van mijn leven vegetariër en ik vind het erg leuk om me in te kunnen zetten voor een organisatie waar ik zo achter sta. Daarnaast ben ik veel bezig met (gezonde) voeding en vind ik het leuk om met taal bezig te zijn en teksten op detail te controleren en verbeteren. Bij deze functie kan ik dit mooi combineren.

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek in Amsterdam. Op dit moment ben ik vooral bezig met uit te zoeken waar ik zou willen werken en welke werkzaamheden ik het leukst vind om te doen. Ik werk nu tijdelijk als voedingsassistent in een kinderziekenhuis.

Wat is je grootste hobby?
Ik houd erg van muziek. Zowel muziek luisteren als muziek maken. Ook vind ik het leuk om met eten bezig te zijn. Ik vind het leuk om dingen te bakken en om nieuwe recepten uit te proberen

Wat is jouw vega(kook)tip?
Kies als lunch of tussendoortje een keer voor iets anders dan brood en maak bijvoorbeeld een wrap van ei met groentes en kaas.

Wat is je favoriete gerecht?
Alles met aardappels! Ik hou enorm veel van aardappels en eet graag recepten zoals aardappelovenschotels of aardappelsalade.

Wat is je favoriete groente?
Broccoli.

Welke eetervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Wat ik erg bijzonder vond was toen ik bijna 2,5 jaar geleden in Bangkok was. In deze drukke stad zijn ontzettend veel eetstalletjes midden op straat, waar je 'to go' maaltijden kan kopen die ter plekke voor je klaargemaakt worden.

Wat wil je graag nog meer kwijt?
Ik vind het ontzettend leuk om te merken dat veel mensen steeds bewuster worden en vaker voor een maaltijd zonder vlees kiezen.

Terug naar het overzicht