Mebel 't Hart

Naam: Mebel ’t Hart
Functie: Webredacteur Vegakids

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Samen met een collega beheer ik het online kinderplatform Vegakids, plus bijbehorend Twitter- en YouTube-account. Daarnaast was ik tot voor kort mederedacteur van de rubriek Buitenland van het Magazine Lekker.Vegetarisch. Ik ben sinds 2005 lid van de Vegetariërsbond.

Wat vind je leuk aan het werk?
Als ‘geboren vegetariër’ vind ik het een eer om me in te mogen zetten voor de dieren, omdat het onderwerp zo dicht bij me staat. Mijn ouders hebben mij en mijn oudere zus vegetarisch opgevoed, ik ben ze daar eeuwig dankbaar voor! Ik voel me trots en betrokken. Helaas is het geen betaalde functie, dus er moet op een andere manier brood op de plank komen. Naast mijn werkzaamheden voor de Vegetariërsbond doe ik betaalde webredactieklussen vanuit huis. Opdrachten zijn altijd welkom. Zie hier mijn LinkedIn-profiel.

Wat is je grootste hobby?
Ben gek op wandelen, fietsen en Texel!

Wat is jouw favoriete vega recept?
In het lentenummer (2011) van het Magazine Leven (nu: Lekker.Vegetarisch) staat een toprecept voor risotto: Provençaalse risotto. Die staat bij ons bijna iedere week op tafel. Het is een kleurig (groene courgette, gele paprika en rode kerstomaatjes) en geurig recept (sjalotten, knoflook en drie soorten kruiden). Je wordt alleen al vrolijk van het snijden van de gekleurde groenten, laat staan van het eindresultaat!

Wat is je favoriete gerecht?
Dat zijn er natuurlijk een heleboel. Onder andere de vegetarische lasagne (Allerhande) en moussaka (Vegetarisch Koken, Linda Doeser) van mijn moeder (zij bezorgt een keer in de week catering aan huis!), appelpizza van Papi-Huis, zelfgemaakte pompoensoep en wortel-walnotentaart.

Wat is je favoriete groente?
Uhm, ook dat zijn er meerderen: tomaat (met sperziebonen, uitje en groentebouillon), linzen (verwerkt in een wrap) en zoete aardappel (in een maaltijdsalade).

Welke eetervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Misschien toch wel restaurant Herberg de Kop van ’t Land in Dordrecht en Cornucopia in Dublin, Ierland (Tip voor stedentrip!) Maar, er zijn zoveel heerlijke vegetarische restaurants in binnen- en buitenland te vinden. Nog een aanrader met fantastisch uitzicht: restaurant Hermans in Stockholm, Zweden.

Volg Vegakids op Twitter via @Vegakidsnl of mijn persoonlijke account: @Mebelnl.

Terug naar het overzicht